Grid star
eveniment

FLORIN CITU, ANUNT DESPRE RESTRICTII IN PANDEMIE – Ce se va intampla in Romania acum

Premierul Florin Citu sustine ca nu ia in considerare impunerarea unor restrictii mai dure, in contextul inmultirii cazurilor de COVID.

Premierul a reamintit ca s-a modificat ora de la care romanii nu mai pot iesi din casa: de la 23.00-la 22.00.

Iata intrebarea adresata lui Florin Citu, si raspunsul:

Reporter:

"Avand in vedere ca astazi avem un record al numarului de cazuri de la ATI, peste 1.300 de cazuri, si ca in continuare numarul de imbolnaviri este foarte mare, va ganditi sa introduceti noi restrictii, sa inaspriti masurile care sa se aplice la nivel national si daca ati auzit de posibilitatea ca Bucurestiul sa fie introdus in carantina?

Florin Citu:

"Imi place si mie sa ma uit la date foarte mult si as vrea sa va aduc aminte ca cifrele pe care le vedem astazi le aveam si in noiembrie si in decembrie anul trecut, dar astazi avem putin mai multe restrictii. Stiti foarte bine ca am redus ora de circulatie noaptea, de la 23.00 la ora 22.00. In acelasi timp, cresterea numarului de persoane care a mers la ATI este mai mica decat vedeam crestere in valul anterior.
Atunci mergeam de la 600 la 1200, acum mergem de la 950 la 1300, deci oarecum lucrurile sunt putin diferite. Iar astazi avem un lucru in plus pe care nu il aveam acum  cateva luni de zile: o campanie de vaccinare. Avem vaccinul! Deci lucrurile acestea trebuie luate toate in calcul, inainte de a a lua o decizie despre ce facem cu restrictiile.
Eu zic ca, in acest moment, trebuie sa evaluam situatia, sa vedem cum merg lucrurile, dar prioritar pentru mine este sa acceleram campania de vaccinare, cu toate posibilitatile pe care le avem, pentru ca este singura solutie de a putea iesi cat mai repede din pandemie. Orice alte lucruri sunt doar temporare si poti sa rezolvi problema pe termen scurt. Campania de vaccinare si vaccinul este singura solutie pe termen lung.

Reporter:

„Deci nu luati in considerare alte restrictii.

Florin Citu:

"In acest moment, nu”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani