Grid star
eveniment

CITU ANUNTA CA VA CERE DEMISIA LUI LUDOVIC ORBAN – Premierul a precizat si ce trebuie sa se intample pentru a face solicitarea

Premierul Florin Citu a anuntat joi, 9 septembrie 2021, ca va cere demisia lui Ludovic Orban de la conducerea Camerei Deputatilor in cazul in care Curtea Constitutionala va da dreptate PNL cu privire la sesizarea facuta in legatura cu motiunea de cenzura depusa de USR-PLUS si AUR.

Florin Citu a precizat ca daca liberalii vor avea castig de cauza in fata judecatorilor constitutionali, atat Orban, cat si presedintele Senatului, Anca Dragu, trebuie sa plece din functii:

"Daca Curtea Constitutionala ne da noua dreptate, presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului ar trebui sa plece. Voi veni public si voi cere demisia presedintelui Camerei Deputatilor si Senatului pentru ce au facut in aceasta perioada”.

Motiunea de cenzura a USR-PLUS si AUR, marul discordiei

Reamintim ca motiunea de cenzura depusa de USR-PLUS si AUR impotriva lui Florin Citu a creat dispute intre liderul PNL Ludovic Orban si premier. PNL a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la motiune si a solicitat ca aceasta sa nu fie dezbatuta si votata decat dupa pronuntarea unei decizii, lucru care a creat o mare disputa intre seful liberalilor si premier.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani