Grid star
eveniment

FLORIN CITU EVALUEAZA MEMBRII GUVERNULUI – Mai demite premierul vreun ministru? Citu: “Trebuie sa vina cu argumente solide”

Premierul Florin Citu a anuntat luni, 26 iulie 2021, ca rectificarea bugetara incepe cu o analiza a executiei bugetare pentru fiecare minister in parte.

Concret, primul-ministru va analiza activitatea fiecarui ministru in parte, si va actiona in consecinta. Nefiind exclus ca Florin Citu sa mai demita vreun membru al cabinetului daca nu este multumit de activitatea acestuia.

Voiculescu si Nazare, demisi de Citu

Pana in prezent, soarta aceasta au avut-o ex-ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu si fostul ministru de Finante Alexandru Nazare.
Seful Executivului si-a motivat decizia de demitere a lui Alexandru Nazare prin faptul ca la Finante erau multe proiecte intarziate (click aici pentru a citi).
Premierul a anuntat ca ministerele care nu au cheltuit in primele 6 luni banii pe care i-au cerut, trebuie sa vina cu argumente solide, argumente care sa ii ofere asigurari ca executia bugetara se va imbunatati in urmatoarele sase luni.

Iata anuntul lui Florin Citu:

“Cum am promis, rectificarea bugetara incepe cu o analiza a executiei bugetare pentru fiecare minister in parte.

ART. 56
(1) Pana la data de 25 iulie 2021 ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate transmit la Ministerul Finantelor o analiza a executiei bugetare pe primele 6 luni fata de programul semestrului I stabilit prin repartizarea pe trimestre, potrivit prevederilor art. 48 din Legea nr. 500/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Pe baza analizei prevazute la alin. (1), la prima rectificare bugetara din anul 2021 se pot ajusta bugetele ordonatorilor principali de credite cu suma reprezentand diferenta dintre programul semestrului I si executia bugetara pe primele 6 luni.

Rezultatele analiziei executiei bugetare, analiza care nu are legatura cu protocolul, vor fi prezentate public.

Ministerele care nu au cheltuit, in primele 6 luni, banii pe care i-au cerut, trebuie sa vina cu argumente solide, sa imi ofere asigurari ca executia bugetara se va imbunatati in urmatoarele 6 luni.
Deficitul bugetar de anul acesta este cel asumat la inceputul anului sau chiar mai mic”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani