Grid star
it

GHISEUL.RO, PE TELEFON - Romanii au la dispozitie pentru plata taxelor si impozitelor aplicatia mobila. Zero comision

Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii si  Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR) au lansat aplicatia mobila Ghiseul.ro. Astfel, romanii au la dispozitie pentru plata taxelor si impozitelor aplicatia mobila Ghiseul.ro, disponibila in App Store (Apple) si Google Play Store.

Pana acum, 1,5 milioane de romani au ales sa-si usureze procesul de plata online catre institutiile statului, iar de joi, cu doar cateva click-uri pe telefonul mobil, se vor putea plati taxe, servicii publice, utilitati, sau amenzi cu zero comision la orice plata.
Incepand cu anul 2022, au fost adaugati aproape 350 de mii de utilizatori, iar de la 1 ianuarie 2023 au fost inregistrate peste 65.000 de conturi noi, media fiind de 3000 de conturi create in fiecare zi.
Potrivit ministerului Digitalizarii, in prezent exista 1300 de institutii interconectate, de la nivel central si local, care furnizeaza aproximativ 400 de servicii publice in platforma. In ceea ce priveste zona rurala, cu o rata de inrolare de 30%.

Noua milioane de tranzactii

Numarul total de tranzactii realizat prin intermediul platformei este de 9 milioane de plati, in 2022 fiind procesate peste 3,7 milioane de tranzactii. In anul 2023, platforma Ghiseul.ro nu mai este folosita doar pentru impozitele anuale, 30% dintre utilizatori apeland si la alte servicii, interactionand mai mult cu platforma.

"Venim cu o facilitate ceruta de cetateni, de a avea o aplicatie mobila ca urmare a evolutiilor tehnologice, respectiv ca o necesitate. Digitalizarea poate simplifica viata romanilor si poate aduce incredere in relatia cu institutiile publice. Vom aduce Ghiseul.ro mai aproape de cetatean, fapt care va face ca serviciile publice sa fie si mai accesibile. Scopul nostru este sa transformam Ghiseul.ro, din platforma gateway a interactiunii online cu statul, intr-un market-place al platilor pentru toate serviciilor publice. Avem deja aproape 400 de plati disponibile in platforma si lucram constant pentru interconectare cat mai multor institutii si servicii, de la nivel local si central”, a declarat presedintele ADR, Dragos-Cristian Vlad.

Link-urile catre aplicatii sunt:
IOS: https://apps.apple.com/us/app/ghiseul-ro/id6444286475
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.ghiseul.mobile

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani