Grid star
it

INVESTITIILE IN TEHNOLOGIE – Ponturile ASF

Investitiile in tehnologie reprezinta viitorul. Asta sustine Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), in Raportul emis miercuri, 30 septembrie 2020.

Pe fondul unei schimbari structurale in comportamentul consumatorilor, cauzate de pandemia de coronavirus, companiile care au ales sa se adapteze si sa investeasca in tehnologie au luat cea ma buna decizie.

In acelasi context, daca ne raportam la consumatori, ei au ales sa se indrepte catre comertul electronic, platile contactless si alte tehnologii care sa le protejeze sanatatea.

Drept urmare, sectorul tehnologiei informatiei a cunoscut multiple avantaje pe parcursul traversarii valului pandemic, iar viitorul este al lor. Este vorba despre servicii de:

- infrastructura cloud;

- softurile bazate pe cloud;

- industria de semiconductori;

- serviciile IT;

- serviciile financiare.

Toate acestea se afla pe un trend ascendent.

Efectele tehnologiei 5G

Pe de alta parte, Autoritatea Europeana pentru Valori Mobiliare si Piete (ESMA), sustine ca pentru anul 2021, adoptarea tehnologiilor 5G va stimula cererea de telefoane inteligente si dezvoltarea lantului valoric corespunzator. Cu toate acestea, multe sectoare tehnologice se pot confrunta cu riscul intreruperii cererii si ofertei, daca tensiunile comerciale vor escalada dupa pandemie, mai este subliniat in Raportul ASF.

* Cititi aici Raportul integral emis de ASF

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani