Grid star
business capital

GUVERNUL A FALSIFICAT DEFICITUL – Acuzatie exploziva: “Plafonarea deficitului la doar 9,8% este doar un artificiu contabil ieftin al scamatorului Citu”


Acuzatie exploziva: Guvernul a falsificat deficitul bugetar pe anul 2020. Totul s-a intamplat printr-un artificiu contabil ieftin facut de premierul Florin Citu (foto stanga).

Dezvaluirea privind falsificarea deficitului bugetar ii apartine fostului sef al ANAF Gelu Diaconu. Acesta explica faptul ca plafonarea deficitului la 9,8% din PIB a fost realizata prin nerespectarea termenului de maxim 60 de zile la rambursarea TVA si prin amanarea platii concediilor medicale si a facturilor de lucrari publice efectuate si nedecontate. Or, daca s-ar fi realizat toate aceste plati deficitul pe anul 2020 ar fi depasit 10% din PIB, explica Diaconu, intr-o postare pagina sa de Facebook, de vineri, 29 ianuarie 2021.

In fapt, Orban&Co s-au dovedit a fi mult mai lacomi decat Dragnea&Co. - Gelu Diaconu

Nu pandemia de Covid e de vina pentru deficitul urias

De asemenea, Gelu Diaconu face o precizare foarte importanta in contextul in care Guvernul PNL sustine ca deficitul mare este provocat de pandemia de Covid. Astfel, fostul sef ANAF precizeaza ca doar 1,4% din PIB se datoreaza pandemiei de Covid.

Prezentam analiza fostului sef ANAF Gelu Diaconu:

Din deficitul bugetar masluit de 9,8% pe 2020 doar 1,4% se datoreaza epidemiei de Covid.

Asta o spune Comisia Europeana si e un fapt care certifica ca avem cea mai proasta guvernare din ultimii 20 de ani.

De ce e masluit?

Daca s-ar fi respectat o perioada rezonabila de max 60 de zile la rambursarea TVA (asa cum reusisem la sfarsitul anului 2015 concomitent cu un deficit de 0,6% din PIB) si daca s-ar fi asigurat plata la zi a tuturor concediilor medicale precum si a facturilor de lucrari publice efectuate si nedecontate, deficitul ar fi fost cu mult peste 10% din PIB. Asadar, 'plafonarea' deficitului la 'doar' 9,8% este doar un artificiu contabil ieftin al scamatorului Citu.

Deficitul se datoreaza dezmatului pe bani publici al castei de privilegiati bugetari (creati de PSD si intretinuti de PNL) si combinatiilor pe bani publici. In fapt, Orban&Co s-au dovedit a fi mult mai lacomi decat Dragnea&Co.

Inca din primavara anului 2017, pe vremea cand cartulia rosie a sefului de cuib Dragnea (numita program de guvernare) facea furori prin studiourile TV v-am avertizat ca vom ajunge in aceasta situatie dificila cu finantele publice.

V-am explicat cu cifre exacte mecanismul minciunii absolute denumita planificare bugetara precum si rolul rectificarilor repetate in deformarea politicilor bugetare clamate public.

Apropo, este astazi cineva curios sa mai compare cheltuielile bugetare planificate initial cu cele rezultate din executia bugetara pe 2020? Eu nu o mai fac pentru ca ar fi o munca inutila. Mi-am pierdut speranta ca adevarul mai poate schimba opinia spalatilor pe creier.

Cand Citu mintea grosolan in public chiar din prima zi de guvernare (va mai aduceti aminte de gugumania cu 'bugetul dublu'?), initial am fost dezorientat. Mi se parea incalificabil la acest nivel. Ulterior, aveam sa constat amar ca a reusit sa il depasesasca in lipsa de credibilitate publica pana si pe suficientul Teodorovici.

P.S. Cele peste 50 md lei prevazute ca venituri suplimentare in proiectul de buget al opozitiei PSD imi provoaca zambete ingaduitoare. As putea detalia ...dar nu opozitia face rau Romaniei de astazi, ci guvernarea incompetenta si populista”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani