Grid star
business capital

STATUL CERE DIN NOU BANI DE LA POPULATIE – Se imprumuta cu dobanda. Ofera 7,25%

Statul se imprumuta de la populatie pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice. Astfel, incepand de marti, 17 octombrie 2023, romanii pot investi in titlurile de stat TEZAUR, cu maturitati de 1 si 3 ani cu dobanzi anuale de 6,25%,  respectiv, 7,25%. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.

Potrivit ministrului de Finante, Marcel Bolos, fiecare emisiune de titluri de stat vine cu o gama variata de optiuni, adaptate nevoilor si preferintelor fiecaruia, incluzand scadente diferite si modalitati multiple de subscriere. Iar veniturile obtinute nu sunt impozabile.

Titlurile de stat pot fi cumparate:

• Intre 17 octombrie – 9 noiembrie 2023 online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in Spatiul Privat Virtual (SPV) pentru titluri lansate prin intermediul unitatilor Trezoreriei Statului.

Operatiunile care pot fi realizate online sunt:

-deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului;

• Intre 17 octombrie – 10 noiembrie 2023 de la sediul unitatilor Trezoreriei Statului;

• Intre 17 octombrie – 9 noiembrie 2023 in mediul urban si 17 octombrie – 8 noiembrie 2023 in mediul rural, prin subunitatile Postei Romane.

Venituri neimpozabile

"Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in titluri de stat lansate de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.

Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice”, anunta ministerul de Finante.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani