Grid star
business capital

GUVERNUL ORBAN NE-A ARANJAT UN CINCINAL – Senatorul Stefan Radu Oprea avertizeaza: ”Reparatiile economice si sociale dupa dauna provocata economiei romanesti vor dura cel putin 5 ani”

Guvernul Orban a fost preocupat de satisfacerea clientelei de partid si a sponsorilor PNL, mai putin de nivelul de trai al romanilor. Acuzatia este lansata de senatorul PSD Stefan Radu Oprea (foto), care prezinta “povestea economica secreta a Guvernului Orban pentru romani”.

Concret, Stefan Radu Oprea sustine ca inca din primele zile in care au venit la guvernare liberalii au inceput sa plateasca datoriile catre sponsorii politici si firmele agreate de ei, au scos taxele pe activele bancare, energie si jocuri de noroc, au inlaturat reglementarile pentru fondurile de pensii private, au platit despagubiri catre partenerii de partid si au rambursat TVA fara verificari pentru firmele de partid. In paralel, desi promisesera cresterea puterii de cumparare, crestere economica si locuri de munca, nimic dintre acestea nu s-a vazut.

Efectele guvernarii PNL, arata Oprea, se vor resimti insa pe termen lung, Executivul condus de Ludovic Orban aducand tara in haos. Iar pentru ca lucrurile sa fie reparate va fi nevoie de cel putin 5 ani.

Iata acuzatiile senatorului PSD Stefan Radu Oprea:

Povestea economica secreta a Guvernului Orban pentru romani

Au promis marea cu sarea. Au promis cresterea puterii de cumparare, au promis crestere economica, au promis locuri de munca.

In primele zile de cum au venit la guvernare au inceput sa plateasca datoriile catre sponsorii politici si firme agreate de ei. Au scos taxele pe activele bancare, energie si jocuri de noroc si au inlaturat reglementarile pentru fondurile de pensii private. Au platit despagubiri catre partenerii de partid, au rambursat TVA fara verificari pentru firmele de partid si nu au luat nicio masura pentru a creste veniturile la buget. Au marit intentionat deficitul bugetar de la 2,8% in octombrie 2019 cat a lasat guvernarea PSD la 4,6% din PIB in decembrie 2019 pentru a invoca 'greaua mostenire', dar in 3 luni aceasta metoda le-a explodat in fata. Au pus 19 miliarde lei in plus la deficitul bugetar in doar 2 luni!

Explozia deficitului bugetar a condus la neincredere si la cresterea dobanzilor la care se imprumuta statul. Guvernul Orban a imbratisat metoda guvernarii pe datorie. Cu o viteza de imprumut de 1000 euro / secunda, Guvernul Orban a imprumutat de 4 ori mai mult decat guvernarea PSD. In 10 luni Catu a imprumutat Romania cu mai mult de 50% decat a facut guvernarea PSD in 2 ani si 10 luni de guvernare.

Deficitele mai mari au condus la datorie mai mare, nevoie de finantare mai mare, imprumuturi mai mari care s-au intors in deficite mai mari, datorie mai mare s.a.
Dupa numai 4 luni de guvernare economia Romaniei se sufoca. Romania intrase deja in criza bugetara, atingand recorduri negative ale deficitului si datoriei. Catu ramasese fara bani la buget chiar inainte de a incepe criza Covid!

La 10 luni de guvernare li se spune romanilor ca pentru ei nu sunt bani. Pentru cresterea pensiilor cu 40%, conform legii, nu sunt bani! Pentru dublarea alocatiilor nu sunt bani! Pentru cresterea pensiei minime nu sunt bani! Pentru cresterea salariilor profesorilor nu sunt bani! Pentru masti pentru copii, profesori si persoane vulnerabile nu sunt bani! Pentru femieri nu sunt bani!

Pai unde regasim banii?

In Fondul de Rezerva a lui Orban folosit ptr mita electorala (2 miliarde lei), in achizitiile la suprapret facute in pandemie si descoperite de Curtea de Conturi (700 milioane lei), in profiturile record ale bancilor care au imprumutat statul (plus 20,3% la cheltuielile cu dobanzile de la buget, plus 1,7 miliarde lei la rectificare) si in tunurile financiare mascate sub denumirea de scheme de ajutor ptr marile companii (peste 5 miliarde lei).

Ce ramane dupa guvernarea Orban dpdv economic?

Recesiune profunda, deficit bugetar record de 8-9% din PIB, explozia record a datoriei guvernamentale la peste 45% din PIB, peste 1,3 milioane salariati romani trecuti prin somaj tehnic si o rata a somajului record si nimic ... nimic pentru populatie.

Ce ramane dupa guvernarea Orban dpdv social?

Haos in sanatate, dezastru in educatie, cresterea dramatica a salariatilor aflati in risc de saracie si deprivare materiala. Scaderea puterii de cumparare pentru prima data dupa 8 ani de zile.

Reparatiile economice si sociale dupa dauna provocata economiei romanesti de guvernul Orban vor dura cel putin 5 ani de zile”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani