Grid star
business capital

ORDONANTA TRADARII NATIONALE A PICAT – Senatul a blocat vanzarea companiilor romanesti

Ordonanta tradarii nationale a picat. Senatul a blocat vanzarea companiilor romanesti planuita de Guvernul condus de Ludovic Orban (foto).

Concret, Senatul Romaniei a respins miercuri, 7 octombrie 2020, Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii nr. 173/2020 privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica, ordonanta adoptata recent de Guvernul Orban. O ordonanta care, asa cum Lumea Banilor a dezvaluit in premiera, modifica legea ce interzicea vanzarea participatiilor statului la companiile romanesti timp de doi ani. Practic, Guvernul Orban a decis ca va fi interzisa doar instrainarea actiunilor statului, deci nu si a participatiilor statului la companiile nationale asa cum prevedea legea, or participatii inseamna inclusiv activele detinute de stat. Iar permiterea vanzarii participatiilor se da liber practic la instrainarea activelor. Deci o privatizare mascata. Iar vizate ar fi companii nationale precum CEC, Hidroelectrica, Eximbank, Transgaz, Romgaz, Aeroportul Henri Coanda sau Portul Constanta.

Camera Deputatilor are votul final

Decizia Senatului de respingere a ordonantei tradarii nationale a fost luata cu 76 de voturi pentru respingere, 30 impotriva respingerii si 21 de abtineri (vezi facsimil). Decizia finala apartine Camerei Deputatilor. Iar in cazul in care ordonanta tradarii nationale va fi respinsa si de Camera Deputatilor, legea de respingere va ajunge la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

* Cititi aici mai multe detalii despre ordonanta tradarii nationale care permite vanzarea companiilor romanesti

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani