Grid star
business capital

ASIGURARILE DE VIATA: COMPANIILE AU PLATIT PESTE 300 MILIOANE LEI - Numarul dosarelor de dauna a crescut cu 57% in 2021

Numarul familiilor din Romania care au beneficiat de sprijin financiar in baza asigurarilor de viata a crescut anul trecut. Astfel, potrivit unei analize a Uniunii Nationale a Asiguratorilor din Romania (UNSAR) numarul dosarelor de dauna platite de catre companiile de profil pe acest segment de business a crescut cu 57% in 2021 comparativ cu anul 2020, ajungand la peste 75.000 de dosare.


Valoarea totala platita in 2021 de companiile de asigurari in baza acestor polite a fost cu 31% mai mare decat in 2020, depasind 305 milioane lei, conform datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara.
Asigurarile de viata sunt un aliat pe termen lung pentru stabilitate financiara si protectie, individuala, a celor dragi noua, a familiilor noastre. Fiecare dintre noi se intreaba cum isi poate proteja mai bine viitorul, cum poate face fata evenimentelor neprevazute, pentru ca avem nevoie, cu totii, sa traim cu sentimentul sigurantei pentru o viata sanatoasa. De aceea, este esential sa crestem nivelul de acces al consumatorilor la astfel de solutii adecvate pentru protectie, pentru bunastarea populatiei pe termen lung”, a declarat Alexandru Ciuncan, directorul UNSAR.

Evolutia pietei

Piata asigurarilor de viata a continuat sa creasca in semestrul I din 2022, volumul primelor brute subscrise pe acest segment atingand un nivel de circa 1,48 miliarde lei, in crestere cu 11% fata de perioada similara a anului trecut.
"Cu toate acestea, la nivel local, ponderea asigurarilor de viata in totalul pietei de asigurari, desi intr-o crestere constanta in ultimii ani, ramane sub media europeana: 17% versus o medie 60%. De altfel, principalele motive care i-ar determina pe romani sa incheie o polita de asigurare de viata sunt veniturile mai mari, precum si un nivel mai bun de informare despre beneficiile asigurarilor, potrivit Barometrului UNSAR– IRES de anul acesta”, arata UNSAR.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani