Grid star
business capital

PARLAMENTUL STOPEAZA VANZAREA COMPANIILOR NATIONALE – Planul Guvernului Orban, dat peste cap

Planul Guvernului Orban de a vinde companiile romanesti va fi blocat in Parlamentul Romaniei. Acolo unde ordonanta tradarii nationale – care permite vanzarea participatiilor statului la companiile nationale – va fi respinsa.

Anuntul a fost facut de senatorul Radu Preda (foto), liderul grupului PSD din Senatul Romaniei, marti, 6 octombrie 2020, pe pagina sa de Facebook. Acesta acuza Guvernul Orban si PNL ca fac bisnita cu ultimele companii profitabile ale Romaniei, dorind sa vanda bucata cu bucata bunurile statului de care niciun Executiv nu s-a atins din 1990 si pana in prezent. Desigur, Radu Preda se refera la Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii nr. 173/2020 privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica, adoptata recent de Guvernul Romaniei. O ordonanta care modifica legea ce interzicea vanzarea participatiilor statului la companiile romanesti timp de doi ani. Practic, Guvernul Orban a decis ca va fi interzisa doar instrainarea actiunilor statului, deci nu si a participatiilor statului la companiile nationale asa cum prevedea legea, or participatii inseamna inclusiv activele detinute de stat. Iar permiterea vanzarii participatiilor se da liber practic la instrainarea activelor. Deci o privatizare mascata (click aici pentru a citi).

Revenind la liderul PSD Radu Preda, acesta da asigurari ca Senatul Romaniei va respinge Ordonanta de Urgenta a Guvernului Orban, astfel incat vanzarea unor companii nationale precum CEC, Eximbank sau Hidroelectrica sa fie blocata.

Iata anuntul senatorului Radu Preda:

PNL face bisnita cu ultimele companii profitabile ale Romaniei

Guvernantii liberali nu se satura cu amanetarea urmatoarele 3 generatii de romani prin imprumuturile enorme pe care le-au contractat in numele fiecarui cetatean.

PNL a inceput bisnita cu ultimele companii de stat profitabile ale Romaniei.

Guvernul Orban este samsarul de lux care tranzactioneaza cele mai de pret active si pasive ale statului roman.

PNL vinde la bucata toata zestrea tarii, care a ramas neatinsa de toate Guvernele Romaniei din 1990 pana in prezent.

Dupa ce Parlamentul prin votul PSD a suspendat timp de 2 ani orice tranzactie privind companiile statului, tocmai pentru a impiedica vanzarea pe nimic a acestora in timp de pandemie, Guvernul isi recompenseaza clientela politica.

Guvernul Orban a dat Ordonanta de Urgenta prin care, sub pretextul restructurarii, se pot vinde active, ale celor mai valoroase companii profitabile din energie (Hidroelectrica) si sistemul bancar (CEC, Eximbank).

PNL se face vinovat de tradare nationala, de aceea azi noi, senatorii PSD, vom vota impotriva acestei OUG a marilor tunuri impotriva Romaniei si a romanilor!!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani