Grid star
business capital

TURISMUL INTERN S-A DUS IN CAP – Prabusire in septembrie

Turismul intern s-a dus in cap. Sumbra concluzie reiese din cele mai recente date publicate de catre Institutul National de Statistica (INS) luni, 2 noiembrie 2020, care noteaza o scadere drastica a sosirilor si innoptarilor turistilor. Vorbim despre o prabusire cu 39,5% a sosirilor, pana la 794,5 mii, respectiv de o scadere cu 36,9% a innoptarilor pentru septembrie 2020, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut.

Mai exact, din cele circa 794.500 de sosiri, in luna septembrie 2020, sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 95,9%, in timp ce turistii straini au constituit 4,1%. In ceea ce priveste sosirile turistilor straini in structurile de primire turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa, adica 86,3% din totalul turistilor straini, cei mai multi apartinand Uniunii Europene (UE).

In ceea ce priveste innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in luna septembrie 2020, acestea au insumat 1,912 milioane. Este vorba despre o coborare de 36,9% fata de cele din luna septembrie 2019. Din numarul total de innoptari, in luna septembrie 2020, innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 96,2%, in timp ce innoptarile turistilor straini au constituit 3,8%.

Daca ne referim la innoptarile turistilor straini in structurile de primire turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa, adica 85,1% din totalul turistilor straini. Cei mai multi dintre ei fiind din tarile care apartin Uniunii Europene (UE).

Ca urmare a celor de mai sus, INS a estimat faptul ca durata medie a sederii in luna septembrie 2020 a fost de 2,4 zile pentru turistii romani, respectiv de 2,2 zile pentru turistii straini.

In acelasi timp, dar tot dramatic numarul vizitatorilor straini a scazut cu 66,2%. In egala masura, plecarile vizitatorilor romani in strainatate a cunoscut o prabusire cu 60,1%, in septembrie 2020, spre deosebire de septembrie 2019, mai este mentionat in raportul INS emis luni, 02 noiembrie 2020.

* Cititi aici raportul integral emis de INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani