Grid star
business capital

TRANZACTII URIASE LA BURSA – Peste 1 miliard de euro in primele 7 luni ale anului 2020. Cresterea este de 5% fata de perioada similara a anului 2019 (Documente)

Tranzactiile au explodat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), depasind suma de 1 miliard de euro, (6,67 miliarde de lei), in primele 7 luni ale anului 2020. Concret, asta inseamna o crestere de 5% fata de perioada similara anului 2019.

Se remarca faptul ca dintre toate tranzactiile efectuate in piata, segmentul actiunilor a dominat de departe. Mai exact, acestea au insumat 6,19 miliarde de lei, adica 1,28 miliarde de euro. Totodata, se evidentiaza o crestere usoara cu 0,35% spre deosebire de primele 7 luni ale anului precedent (2019).

Potrivit unui comunicat de presa emis de BVB, marti, 18 august 2020, a fost inregistrata o valoare medie zilnica de tranzactionare care s-a ridicat la nivelul de 9 miliarde de euro, in perioada ianuarie – iulie 2020. Concret, exista un plus de 0,35%, in comparatie cu perioada ianuarie – iulie 2019.

Ramanand in acelasi context, BVB precizeaza faptul ca pietele de capital din Uniunea Europeana se afla sub nivelul maximelor atinse la inceputul anului. Acest lucru este valabil pentru majoritatea pietelor. In timp ce, piata romaneasca se gaseste in aceeasi situatie, cu precizarea ca in momentul de fata se afla intr-un moment de consolidare.

Radu Hanga, Presedintele Burseie de Valori Bucuresti, a declarat:

“Noile oferte de stimuli fiscali, alaturi de perspectiva imbunatatirii starii de sanatate publica la nivel international, pot influenta semnificativ evolutia pietelor de capital. In ceea ce priveste lucrurile pe care le putem influenta noi la nivel local in piata de capital, primim semnale de la nivelul comunitatii investitionale ca tot mai multi romani sunt mai aproape de bursa si devin investitori. Deschiderea de conturi online, pentru care am si premiat la ceremonia din iulie brokerii care au acest sistem implementat, este o facilitate de care publicul roman avea nevoie cu atat mai mult in acest context. Digitalizarea este pilonul strategic de dezvoltare a bursei si a fost extrem de bine scos in evidenta de actuala situatie: online devine „noul normal” si in piata de capital.”

Adrian Tanase, CEO al Bursei de Valori Bucuresti, a subliniat:

“Investitorii de pe plan local asteapta finalul sezonului de raportari financiare pentru a putea avea o imagine mai clara asupra evolutiei companiilor listate, iar datele aferente trimestrului al doilea sunt relevante pentru o mai buna perspectiva privind impactul pandemiei asupra businessurilor. Este important sa avem incredere in companiile romanesti si in capacitatea lor de a gestiona riscurile si de a identifica oportunitatile in contextul actual.”

*Cititi aici comunicatul integral emis de BVB

*Cititi aici Raportul BVB aferent lunii iulie 2020

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani