Grid star
business capital

FONDURI EUROPENE PENTRU COVID – 700 milioane euro au la dispozitie spitalele pentru a depasi criza sanitara

Guvernul Romaniei prin Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a pus la dispozitia spitalelor COVID – 19, suma de 700 milioane de euro, cu scopul de a consolida capacitatea de gestionare a crizei sanitare de coronavirus.

Concret, proiectul cu titlul “Consolidarea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19” este finantat prin intermediul “Programului Operational Infrastructura Mare” si este in valoare de 700 milioane de euro.

Pana in momentul de fata, au fost inregistrate 115 cereri de finantare cu o valoare de aproximativ 473 milioane euro, potrivit unui comunicat emis recent de MFE.

Potrivit comunicatului MFE, din cele 115 cereri de finantare au fost aprobate 20 de cereri ce insumeaza 85 milioane de euro.

In egala masura, sunt in pregatire inca 141 de cereri de finantare ce urmeaza a fi transmise spre evaluare.

Finantarile se acorda pentru trei categorii de proiecte:

Proiecte de tip A care presupun: dotarea unitatilor sanitare publice / unitatilor publice de interventie integrata / entitatilor publice implicate in activitatea de transfuzie sanguina cu echipamente si aparatura medicala, dispozitive medicale si de protectie medicala, echipamente pentru transport specializat, echipamente pentru decontaminare si suport triaj, necesare pentru tratamentul pacientilor cu infectie COVID – 19.

Proiecte de tip B care presupun: crearea unor capabilitati medicale mobile / formatiuni medicale mobile de diagnostic si tratament utilizate in combaterea raspandirii COVID-19 / spitale modulare rol 1, 2 si 3 / containere de logistica medicala.

Proiecte de tip C care presupun: dotarea centrelor sociale rezidentiale publice pentru categorii vulnerabile (persoane varstnice, persoane cu dizabilitati, copii etc.), a unitatilor / institutiilor de invatamant de stat cu echipamente de protectie, mai este precizat in comunicatul MFE.

*Cititi aici comunicatul integral MFE

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani