Grid star
business capital

CRIZA ALIMENTARA SI MIGRATIE – Avertismentul unui fost premier (Video)

Criza alimentara si migratie in crestere. Asta ne asteapta. Criza alimentara existenta in anumite zone ale lumii are toate sansele sa se agraveze in viitorul apropiat, din doua cauze.

Cea dintai cauza o constituie schimbarile climatice, iar a doua – derivata din prima – este reprezentata de migratia pe care schimbarile climatice o provoaca.

Sumbra previziune a fost lansata de catre fostul premier Petre Roman (foto), intr-o declaratie oferita miercuri, 16 septembrie 2020, pentru FoodBiz.ro.

De aceea, pentru ca situatia sa nu scape de sub control, guvernele sunt datoare sa creeze politici si structuri preventive, a adaugat Roman.

Iata afirmatiile lui Petre Roman (vezi video):

Intrebarea cu privire la penuria alimentara, la criza alimentara din intreaga lume este o intrebare care treneaza de multi, multi ani, pentru ca aceasta criza alimentara, in anumite zone geografice, evident ca exista. Chestiunea este daca, in conditiile schimbarilor climatice, nu cumva anumite zone de productie agricola sunt grav afectate, in asa fel incat avem ca rezultat scaderea productiei agricole?

Si, pe de alta parte, putem avea o penurie alimentara legata de miscarile de migratie. Avem o combinatie nefericita, periculoasa intre migratie si penurie alimentara. Eu am convingerea ca aceasta tema – mai bine mai devreme decat mai tarziu – este o tema la fel de importanta ca si schimbarea climatica, in sine. Pentru ca, in momentul in care milioane si milioane de oameni, in special tineri, nu mai au niciun fel de rost acolo unde este locul lor, tara lor, ei nu mai au niciun fel de zagazuri, de limite, pentru a se deplasa acolo unde cred ca e mai bine. Si in aceasta situatie, nimeni nu se mai poate opune.

Prin urmare, despre ce vorbim? Despre nevoia de a crea structuri preventive. Altminteri, situatia poate deveni complet necontrolata si, evident, consecintele sunt exceptional de grave, in masura in care nu poti controla fenomenul”.

https://youtu.be/voYMQwITa88

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani