Grid star
business capital

IN LOC DE ROMANIA PROSPERA, ROMANIA SARACA – Avertisment dur: “Riscam sa ajungem la 50% prag de saracie ca popor in 2021”

Este nevoie de toti romanii din tara si din strainatate, pentru a construi impreuna Romania prospera si sigura pe care ne-o dorim”, spunea presedintele Klaus Iohannis (foto), in urma cu doua luni. Problema este ca in loc de o “Romanie prospera” vom avea o “Romanie saraca”.

Avertismentul este lansat de economistul Adrian Caciu, intr-un comentariu facut vineri, 21 august 2020, pe pagina sa de Facebook. Concret, Adrian Caciu arata ca in anul 2012 riscam sa ajungem la 50% prag de saracie ca popor.

Redam analiza economistului Adrian Caciu:

“Resume:

5 martie: 5 solutii prezentate pe aceasta pagina dar si in presa dintre care cea mai celebra cea cu amanarea ratelor(negata de lobbysti initial, apoi preluata si implementata)

13 martie 2020: 22 masuri prezentate pe aceasta pagina si in articolele de presa. Regasiti somajul tehnic si stimuli pentru mentinerea locurilor de munca. Preluate si implementate, cu greu, denaturat, dar asta e.

10 mai 2020 sunt publicate si propuse 28 de masuri din cele 50 de masuri la care am lucrat impreuna cu cei mai buni specialisti ai Romaniei. Regasiti stimuli de insertie, regasiti grantarea creditului comercial(nu a asiguratorilor de credit), ajutoarele de stat pentru transport si companii de stat, despagubiri agricultura, sprijin HoReCa si turism etc.

60% din ele preluate de guvernanti, denaturate, in implementare.

1 iulie, planul Recladim Romania contine pentru anul 2020 80% din masurile propuse de mine si de noi.

17 august. Prezentate program de guvernare pe termen scurt care contine 60 de masuri in sectoarele sanatatii, educatiei, economiei, industriei, fiscalitatii si digitalizarii. Selectate din peste 100 de masuri la care am lucrat impreuna cu cei mai buni specialisti ai Romaniei. (nu veti gasi printre ei lobbysti vanduti pe cateva mii de euro, care invata meserie dupa ureche si scriu dupa comanda)

Aceste masuri, daca ar fi fost sau ar fi implementate corect ar fi putut genera crestere economica de 2% din PIB in 2020 si ar fi putut evita recesiunea economica dar mai important de atat ar fi incetat criza sanitara.

Asa ca atunci cand mai trolati pe aici, cititi intai ce am scris de-a lungul anului si sintetizat in acest resume.

De ce facem ce facem?

Pentru ca iubim Romania. Fiecare dintre noi suntem bine mersi si ar putea sa nu ne pese cum distrug niste amatori tara.

Nu e asa!

Au murit oameni ca sa avem o tara.

Riscam sa ajungem la 50% prag de saracie ca popor in 2021.

Amatorii trebuie sa se dea la o parte. Lor nu le pasa decat de buzunarul lor”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani