Grid star
business capital

O MISCARE SANATOASA: PATRIOTISM ECONOMIC – Programul “Fabricat in Romania”

Iata o miscare cat se poate de sanatoasa: patriotismul economic. Este vorba despre un program complex de relansare a productiei, denumit “Fabricat in Romania”.

Noul curent de patriotism economic este propus de PSD, fiind parte a unei viziuni structurate pe cinci piloni. Anuntul a fost facut de presedintele PSD Marcel Ciolacu (foto), joi, 8 octombrie 2020, pe pagina sa de Facebook. Astfel, Ciolacu precizeaza ca PSD a pregatit un program de guvernare cu proiecte si masuri concrete, bazat pe urmatoarele principii:

-cresterea economiei prin investitii publice masive si stimularea consumului;

-cresterea colectarii la buget, fara modificarea impozitelor si taxele pentru companii in urmatorii 4 ani;

-stimularea muncii, cresterea veniturilor pana 6000 lei salariu brut lunar, zero impozit pe venit pentru salariul minim prin cresterea deducerilor si facilitati pentru firmele care maresc veniturile angajatilor;

-sprijin pentru companii mari si IMM-uri, conditionate de mentinerea/ crearea de noi locuri de munca;

-patriotism economic, un program complex de relansare a productiei - Fabricat in Romania.

Amintim ca miercuri, 7 octombrie 2020, PSD sia- prezentat primul capitol al programului de guvernare, privind economia si fiscalitatea (click aici pentru a citi).

Iata anuntul presedintelui PSD Marcel Ciolacu:

“Restrictii fara numar/ ingroparea economiei si saracie vs Siguranta locului de munca/ Patriotism economic/ Revolutie fiscala/ Stimularea muncii/ Reducerea risipei banului public;

Asta este diferenta fundamentala intre ce face acum Guvernul lui Iohannis si viziunea economica si sociala pe care o propune Partidul Social Democrat pentru urmatorii patru ani.

Avem nevoie acum de o alternativa viabila si sanatoasa la cosmarul economic pe care il traieste Romania!

PSD a pregatit un program de guvernare care contine proiecte si masuri concrete pentru a repune Romania pe drumul corect! Sunt politici publice pe care le propunem in parteneriat cu cetatenii, sindicatele, patronatele si societatea civila!

Ieri a fost prezentat public primul capitol al Programului, cel de Economie si Fiscalitate.

Viziunea noastra in domeniul economic poate fi structurata pe 5 piloni:

1. Crestem economia prin investitii publice masive si stimularea consumului;

2. Colectam mai multi bani la buget. Nu vom modifica impozitele si taxele pentru companii in urmatorii 4 ani. Dar vom reduce drastic risipa banului public prin rationalizarea cheltuielilor, criterii de performanta in companiile de stat, prioritizarea investitiilor si digitalizarea marilor sisteme publice.

3. Stimulam munca si crestem veniturile angajatilor cu salarii mici si medii – de la salariul minim pana la 6000 lei salariu brut lunar. Zero impozit pe venit la nivelul salariului minim prin cresterea deducerilor, inclusiv pentru familiile cu mai multi copii. Acordam facilitati pentru firmele care maresc veniturile angajatilor.

4. Siguranta locurilor de munca. Propunem programe consistente de sprijin pentru companii mari si IMM-uri, conditionate de mentinerea/ crearea de noi locuri de munca.

5. Patriotism economic. Un program complex de relansare a productiei - Fabricat in Romania.

Toate aceste masuri vor fi prezentate in detaliu in perioada urmatoare, pentru ca fiecare roman trebuie sa stie ca putem iesi foarte repede din criza economica si sociala in care ne-a aruncat acest guvern de hoti si de incompetenti!”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani