Grid star
business capital

PROIECT NOU PRIVIND PRETURILE RCA – Plafonarea se face la nivelul tarifelor practicate de asiguratori in 28 februarie 2023 (Document)

Tarifele RCA vor fi plafonate la nivelul preturilor practicate de asiguratori in 28 februarie 2023, se arata in proiectul pus in dezbatere publica de ministerul de Finante. Documentul care prevedea ca tarifele de prima maxime se stabilesc la nivelul propriilor tarife de prima care au fost practicate de catre fiecare asigurator RCA la 1 martie 2022 a fost retras de catre ASF la sfarsitul saptamanii trecute.

Astfel, tarifele de prima maxime se stabilesc la nivelul propriilor tarife de prima care au fost practicate de catre fiecare asigurator RCA la data de 28 februarie 2023 si sunt valabile pentru o perioada de 6 luni, prevede proiectul. Comisioanele de distributie aferente contractelor RCA se limiteaza la maximum 8% din prima neta de cheltuieli de distributie pentru o perioada de 6 luni.

Acordarea despagubirilor

In perioada aplicarii prevederilor hotararii, la despagubirile acordate de catre asiguratorii RCA pentru acoperirea costurilor de inlocuire temporara a vehiculului avariat cu un vehicul din aceeasi clasa sau o clasa inferioara, calculul despagubirii are in vedere un tarif ce nu poate depasi tariful mediu practicat de reprezentantele rent-a-car. Despagubirile se acorda numai in situatia in care vehiculul avariat nu mai poate fi utilizat din punct de vedere tehnic.

Decizia ASF

Decizia de plafonare a tarifelor RCA vine dupa ce ASF a decis sa retraga autorizatia de functionare a societatii Euroins Romania, constatand indiciile starii de insolventa a companiei. Consiliul ASF a mai hotarat promovarea de catre ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment si numirea Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA) ca administrator interimar al societatii, cu sarcina de a asigura administrarea si conducerea activitatii asiguratorului si adoptarea masurilor  necesare pentru conservarea patrimoniului. Atributiile conducerii societatii se suspenda de drept. Mandatul FGA inceteaza la numirea lichidatorului judiciar.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani