Grid star
business capital

8%, DOBANDA OFERITA DE MINISTERUL FINANTELOR - Investitiile pot fi facute din 3 ianuarie

Romanii pot investi din 3 ianuarie 2023 in titlurile de stat TEZAUR, cu maturitati de 1, 2 si 3 ani si dobanzi anuale de 7,35%, 7,60%, respectiv 8,00%.

Pentru cresterea atractivitatii si incurajarea plasamentelor pe termen mai lung, dobanzile oferite pentru cele trei maturitati au fost majorate, fata de nivelul pietei secundare a titlurilor de stat, cu 0,25% pentru 1 an, 0,36% pentru 2 ani si respectiv 0,48% pentru scadenta de 3 ani, potrivit ministerui de Finante.
In 2022, romanii au investit peste 12 miliarde lei prin 283 mii subscrieri in instrumente de 1,2,3 si 5 ani, remunerate cu dobanzi situate intre 4,5% si 9,15%. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.

Titlurile de stat pot fi cumparate:

-Intre 3 – 24 ianuarie 2023 online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesati Ghid TEZAUR online si TEZAUR online;
-Intre 3 – 25 ianuarie 2023 de la unitatile Trezoreriei Statului;
-Intre 3 – 24 ianuarie 2023 in mediul urban si 3 – 23 ianuarie 2023 in mediul rural, prin subunitatile postale ale C.N. Posta Romana S.A.

Plata dobanzii

Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in oferta de economisire lansata de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.
Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani