Grid star
business capital

1,48 MILIOANE, PLATA PENTRU O DESPAGUBIRE DE VIATA – Sunt cei mai multi bani incasati in 2022 in Romania. Top 5 indemnizatii platite

Record pe 2022. Cea mai mare despagubire acordata anul trecut in baza unei asigurari de viata a depasit 1.48 milioane lei. In total, valoarea celor mai mari 5 indemnizatii platite in 2022 in baza unor astfel de polite a fost de peste 4.6 milioane lei.

O analiza a Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania arata ca toate cele cinci indemnizatii au fost achitate ca urmare a unor imbolnaviri grave sau decese ale persoanelor asigurate, cauzate de diferite forme de cancer. Trei dintre polite au fost contractate individual. O asigurare a fost incheiata prin intermediul unei banci, iar o alta ca un beneficiu salarial acordat de angajator,  toate oferind, insa, protectie financiara familiilor asiguratilor.

Crestere cu peste 25%

Indemnizatiile brute platite romanilor in baza politelor de asigurare de viata, inclusiv maturitatile si rascumpararile, au crescut anul trecut cu peste 25% fata de 2021, pana la valoarea de 1.8 miliarde lei. Din cea mai recenta editie a Barometrului UNSAR – IRES privind Perceptia riscului si cultura asigurarilor rezulta ca interesul pentru asigurarile de viata este unul ridicat, 4 din 10 romani intervievati fiind mai interesati de aceste polite.

Asigurarile medicale

Potrivit UNSAR, au crescut si despagubirile privind asigurarile medicale. Per ansamblu, valoarea totala a serviciilor medicale platite anul trecut sub forma de despagubiri (indemnizatii) de catre companiile de asigurari in baza acestor polite a fost cu 28% mai mare decat in 2021, depasind 362 milioane lei. Aceasta valoare reprezinta, de altfel, o suma care nu a mai fost necesar sa fie cheltuita din fondul public de asigurari sociale de sanatate.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani