Grid star
business capital

MAJORARI LA TVA – Creste TVA-ul de la 5% la 9% la serviciile de restaurant si catering, si de la 9% la 19% la produsele care contin zahar. Acciza la tutun si alcool se majoreaza

Vom avea parte de noi scumpiri. Coalitia de guvernare discuta majorari ale TVA-ului si accizelor.

Astfel, conform informatiilor aparute in spatiul public, TVA-ul pentru serviciile de restaurant si catering, precum si pentru serviciile de cazare in regim hotelier va creste de la 5% la 9%.

De asemenea, la produsele care contin zahar va avea loc o majorare a TVA-ului de la 9% la 19%.

In ceea ce priveste accizele la tutun si alcool, este prevazuta o crestere a acestora de la 1 iulie 2022, deci peste cateva zile. Concret, accizele la alcool se vor majora cu 20%, iar accizele pentru tigari vor fi majorate cu 31 de lei. In ceea ce priveste tigarile cu tutun incalczit, se ia in calcul o crestere graduala a accizei care sa ajunga la 50% in 2024, conform Antena 3.

PNL refuza impozitarea progresiva

Pe de alta parte, este putin probabil ca sistemul de impozitare sa fie schimbat. Mai exact, sansele ca PSD si PNL sa se puna de acord in legatura cu renuntarea la cota unica si introducerea unei cote de impozitare progresive sunt foarte mici, ba chiar inexistente. In acest sens, luni, 27 iunie 2022, presedintele PNL si premierul Romaniei, Nicolae Ciuca (foto), a anuntat ca liberalii au votat in forurile de conducere sa nu sustina trecerea la o impozitare progresiva, dorita de PSD. Totodata, a fost dat un vot negativ si pentru propunerea PSD de suprataxare a marilor companii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani