Grid star
business capital

AM AJUNS PROSTII EUROPEI – Romania se imprumuta cu cele mai mari dobanzi din Europa, de 20 de ori mai mari decat cele aplicate Bulgariei. Dobanzile pentru imprumuturile acordate Guvernului Citu au crescut cu 57% in ultimele 6 luni

Romania se imprumuta la cele mai mari dobanzi din Europa. Mai mari chiar si decat cele aplicate Bulgariei, si nu oricum, ci de 20 de ori mai mari.

In acest sens, deputatul PSD de Maramures, Gheorghe Simon (foto), il acuza pe premierul demis Florin Citu ca a amanetat viitorul Romaniei, in pofida declaratiilor sale triumfaliste. “Rata dobanzii la creditele pe termen lung luate de Romania a inregistrat un nou maxim in luna octombrie, ajungand la pragul de 4,7%, dupa ce in luna septembrie aceasta atinsese 4%”, acuza deputatul Gheorghe Simon.

Iata comunicatul deputatului PSD Gheorghe Simon:

“Imprumuturile luate de Citu la dobanzi astronomice pun in pericol viitorul economic al Romaniei, o Romanie grav afectata de instabilitatea indusa de guvernarea dezastruoasa din ultima perioada. Este un semnal cert ca PSD trebuie sa preia guvernarea, altfel Iohannis, Citu si guvernul de dreapta ne ingroapa pe toti sub un munte de datorii, pe care angajeaza continuu.

'In ciuda cresterii economice cu care se lauda premierul demis Citu, Romania se imprumuta, in acest moment, la cele mai mari dobanzi din Europa. De 20 de ori mai mari decat cele acordate Bulgariei. A amanetat viitorul Romaniei prin decizii neinspirate. Rata dobanzii la creditele pe termen lung luate de Romania a inregistrat un nou maxim in luna octombrie, ajungand la pragul de 4,7%, dupa ce in luna septembrie aceasta atinsese 4%. Practic, dobanzile pentru imprumuturile acordate guvernului Citu au crescut cu 57% in ultimele 6 luni, desi premierul demis facea parada cu ratingurile mincinoase pe care le-ar fi obtinut guvernarea de dreapta. E dramatic! Este efectul dezastruos al guvernarii de dreapta, al masurilor impuse de guvernele luiIohannis. Iar criza politica, actuala a agravat situatia. Inclusiv din acest motiv PSD trebuie sa preia controlul si sa rezolve ce se mai poate cat inca nu e prea tarziu', a subliniat Gheorghe Simon, deputat PSD de Maramures”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani