Grid star
business capital

SCANDAL PE PIATA DE ASIGURARI – Peste 700 de salariati de la Omniasig se revolta, dupa ce salariile nu le-au mai fost marite de 2 ani

Scandal la una dintre cele mai mari companii de asigurari. Este vorba despre Omniasig.

Peste 700 de salariati au declansat conflictul colectiv de munca, nemultumiti de faptul ca Omniasig nu a mai marit salariile de doi ani si nici nu intentioneaza sa o faca pentru alti doi ani. Informatiile au fost prezentate vineri, 5 iunie 2020, de Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci, afiliata la Cartel Alfa.

Conform unui comunicat de presa, revendicarile principale ale salariatilor se refera la o majorare salariala de 10% care sa acopere inflatia din perioada 2016-2019, cresterea valorii tichetelor de masa de la 9,57 lei/zi la 15 lei/zi si majorarea cuantumului unor bonusuri si prime acordate la nivelul companiei cu diverse ocazii.

Inspectoratul Teritorial de Munca a fost deja sesizat pentru concilierea conlictului colectiv de munca de la nivelul Omniasig, sesizarea fiind atasata la finalul articolului.

Prezentam comunicatul Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci-Cartel Alfa:

Conflict de munca la nivelul companiei de asigurari OMNIASIG VIG SA

Astazi a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca pentru concilierea conflictului colectiv de munca de la nivelul OMNIASIG VIG S.A., companie de asigurari.

Peste 700 de salariati, membri de sindicat din cadrul Sindicatului OMNIASIG, au hotarat declansarea conflictului colectiv de munca de la nivelul companiei, deoarece negocierile incepute pe data de 5 februarie 2020, au esuat ca urmare a refuzului conducerii de a raspunde favorabil revendicarilor acestora.

Salariatii sunt foarte nemultumiti deoarece, in ultimii doi ani, compania nu a mai acordat nicio crestere salariala si doreste ca in continuare timp de doi ani sa nu acorde nimic. Refendicarile principale ale salariatilor se refera la o majorare salariala de 10% care sa acopere inflatia din perioada 2016-2019, cresterea valorii tichetelor de masa de la 9,57 lei/zi la 15 lei/zi si majorarea cuantumului unor bonusuri si prime acordate la nivelul companiei cu diverse ocazii.

Daca pe parcursul concilierii nu se va ajunge la o intelegere, salariatii sunt hotarati sa parcurga toate formele de protest prevazute de lege, pana la rezolvarea revendicarilor.

CNS Cartel ALFA si Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB) sunt alaturi de membrii lor din cadrul Sindicatului OMNIASIG, sustinandu-le demersurile justificate pentru imbunatatirea conditiilor de lucru si plata”.

* Cititi aici sesizarea catre Inspectoratul Teritorial de Munca

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani