Grid star
business capital

BANII DE PENSII SUNT FURATI – Acuzatii grave: “Prin banci se spala sume importante de bani”

Banii de pensii sunt furati. Iar prin banci se spala sume importante de bani. Sunt acuzatii grave lansate de unul dintre cei mai importanti economisti ai Romaniei. Este vorba despre Adrian Caciu.

Intr-o analiza postata pe pagina sa de Facebook, marti, 27 octombrie 2020, Adrian Caciu observa rerefierea pietei propagandei de dreapta, publicatiile economice promovand fel de fel de economisti obscuri, in special angajati ai unor banci, economisti care sunt obsedati la unison de cresterea pensiilor.

S-a rarefiat tare de tot piata propagandei de dreapta daca publicatiile economice au ajuns sa impinga la unison alegatii dezlanate ale oricarui economist din vreo banca, mai ales dintr-o entitate bancara neoperativa in Romania”, remarca Adrian Caciu.

In acest context, Adrian Caciu precizeaza ca bani de fondurile cresterii pensiilor exista, problema fiind insa ca banii de pensii sunt furati. Un lucru de care economistii mai sus amintiti nu sunt ingrijorati. Asa cum aceiasi economisti nu sunt ingrijorati nici de faptul ca, acuza Adrian Caciu, prin banci se spala sume importante de bani.

"Nu-i deranjeaza ca prin banci se spala sume importante de bani si avem o economie gri de 26% din PIB, nu-i deranjeaza evaziunea fiscala este la 11% din PIb, nu-i deranjeaza ca arieratele sunt de 28 de miliarde lei sau ca restantele la TVA sunt de 32 miliarde lei", reclama Caciu.

Iata analiza cunoscutului economist Adrian Caciu:

S-a rarefiat tare de tot piata propagandei de dreapta daca publicatiile economice au ajuns sa impinga la unison alegatii dezlanate ale oricarui economist din vreo banca, mai ales dintr-o entitate bancara neoperativa in Romania.

Nu mai discutam de rusinea celui care afirma si care dovedeste lacune mari in intelegerea fiscalitatii sau corelatiilor macroeconomice precum si un mod partinitor de a privi in zona fiscal - bugetara cu ochelari de cal si a extrage doar ce este obiectivul tinta contrapunandu-l total nestiintific, dar mai ales economic cu parte din venituri, am vazut asta si la propagandistii din intern, e un copy-paste intre ei, dar obsevam obsesia asupra cresterii pensiilor.

Atat. Nimic altceva.

Nu-i deranjeaza ca prin banci se spala sume importante de bani si avem o economie gri de 26% din PIB, nu-i deranjeaza evaziunea fiscala este la 11% din PIb, nu-i deranjeaza ca arieratele sunt de 28 de miliarde lei sau ca restantele la TVA sunt de 32 miliarde lei.

Nu-i deranjeaza furtul.

Ii deranjeaza oamenii si nivelul lor de trai.

Ii apuca o grija nebuna de buget cand discuta de pensii dar nu au aceeasi grija cand Romania are cel mai mic nivel de colectare din Europa fiind cu 15 puncte procentuale in urma fata de media europeana.

Bani de pensii sunt. Si vor fi.

Deocamdata sunt furati.

Si va rog nu mai spuneti la toti economistii neoperativi din banci ca sunt economisti sefi.

Le produceti un deserviciu.

Cu dedicatie insa pentru domnul Bucsa si cu recomandarea sa puna mana pe carte, nu am inteles de cand contributiile la salarii sunt impozite directe.

Sa mai deschida cartile de fiscalitate si sa invete ce inseamna impozitarea directa.

Cu dedicatie pentru toti habarnistii, se pot aduce bani la buget fara cresterea de taxe si impozite, prin doua instrumente : colectare mai buna (digitalizare ANAf) si stimulare economica care prin multiplicare creste PIB si aduce venituri mai mari la buget.

Asa ca nu mai sugerati voi impozitari progresive sau altfel de cresteri de taxe in spinarea programului PSD pentru ca in acel program se spune negru pe alb si asumat: nu creste nivelul de taxare in urmatorii patru ani. Ar trebui sa va bucure.

Mai sunt multe de zis, dar revin”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani