Grid star
business capital

DESPAGUBIRE CASCO DE 500.000 LEI – Asiguratorii anunta pentru ce a fost data despagubirea

Valoarea celor mai mari 10 daune platite in 2021 de catre asiguratorii din Romania in baza politelor facultative CASCO a depasit 5 milioane de lei (circa 1 milion EUR), potrivit unei analize realizate la nivelul membrilor Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).


Dintre acestea, cea mai mare despagubire platita a fost de peste 500.000 lei – si a fost achitata in urma unui accident rutier. Din Top 10 al celor mai mari despagubiri platite in baza acestui tip de asigurare, 6 au fost achitate ca urmare a producerii unor accidente rutiere, 3 din cauza unor incendii si 1 din cauza unei inundatii.

Despagubiri de peste 2 miliarde lei

La nivelul intregii piete, despagubirile totale platite in baza politelor CASCO s-au ridicat la peste 2 miliarde lei (aproximativ 410 milioane EUR), in crestere cu circa 10% fata de anul anterior, arata datele oficiale ale ASF. In Romania, erau in vigoare la finele anului trecut putin peste 1 milion de polite facultative CASCO.

Asigurarile de sanatate

UNSAR anunta recent ca asigurarile voluntare de sanatate se afla in topul politelor spre care romanii si-au indreptat atentia in 2022. Potrivit Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), 4 din 10 romani (39%) spun ca sunt mai interesati de asigurarile voluntare de sanatate, acestea fiind urmate de asigurarile de locuinte si de cele de calatorie in strainatate, asa cum reiese din Barometru UNSAR – IRES privind Perceptia riscului si cultura asigurarilor din Romania (click aici pentru a citi).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani