Grid star
business capital

PENSIILE PRIVATE – Seful ASF a facut anuntul. Ce s-a intamplat in primul trimestru

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) anunta ca la finalul primului trimestru al acestui an, fondurile de pensii private obligatorii au inregistrat o crestere cu o treime a activelor totale, in raport cu aceeasi perioada a anului trecut, depasind astfel pragul de 80 miliarde de lei
Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Nicu Marcu, declara ca fondurile de pensii private obligatorii au in continuare o evolutie solida, un lucru remarcabil, avand in vedere ca traversam o perioada mai putin favorabila din punct de vedere economic. Ritmul de crestere sustinut confirma stabilitatea si rezilienta sistemului de pensii private, precum si capacitatea acestuia de a se dezvolta si a genera beneficii pe termen lung participantilor.

Alocare aleatorie

Potrivit sefului ASF, ”majoritatea covarsitoare a participantilor este insa alocata aleatoriu. O mai buna informare si o cat mai corecta cunoastere a pietei pensiilor private va oferi sansa celor care contribuie la aceste fonduri sa ia decizii nu doar responsabile, ci si care corespund pe deplin intereselor lor”.
Piata pensiilor private a evoluat pozitiv pe tot parcursul functionarii sale, reusind sa depaseasca  episoadele de volatilitate intalnite de-a lungul anilor, avand la finalul anului trecut si cea mai mare pondere in PIB din cadrul pietelor financiare nebancare, de aproximativ 7,5%, mai arata ASF.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani