Grid star
business capital

LEUL SE VA DUCE IN CAP – Avertisment dupa anuntul INS: „Deficitul devine tot mai greu de sustinut din intrarile de valuta. Presiunea se va muta pe piata valutara”

Leul se va duce in cap in raport cu principalele valute straine (euro si dolarul). Avertismentul a fost lansat luni, 11 ianuarie 2020, dupa ce Institutul National de Statistica a anuntat ca s-a adancit deficitul comercial la 11 luni (click aici pentru a citi).

Cel care si-a exprimat ingrijorarea cu privire la evolutia leului este analistul economic Adrian Caciu. Intr-un mesaj publicat pe Facebook, Caciu denunta ipocrizia PNL, care inainte sa ajunga la guvernare acuza PSD de proasta gestionare a deficitului balantei comerciale, in timp ce – iata – acum ei insis l-au agravat.

Prezentam postarea lui Adrian Caciu:

Deficitul comercial la 11 luni 2020 a ajuns la 16,434 miliarde euro, respectiv 7,76% din PIB, in crestere cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Mai mult decat atat, ponderea in PIB a deficitului la 11 luni 2020 este mai mare decat ponderea deficitului comercial pe tot anul 2019.

Deficitul comercial cu produse agroalimentare a crescut cu 35% in primele 11 luni ale anului 2020, ajungand la 1,76 miliarde euro fata de doar 1,31 miliarde euro in anul 2019.

Aviz amatorilor care au aterizat pe la ministerul agriculturii si infierau cu manie proletara trecutul deficitar in materie de balanta, in timp ce ei nu faceau nimic pentru diminuarea acestui deficit.

Iata ca, acesti Harapi Albi nu numai ca nu au facut nimic pentru diminuarea deficitului dar au si asistat pasiv la cresterea sa cu 35%.

Dincolo de vorbe, nota de plata revine Romaniei.

Deficitul de cont curent devine tot mai greu de sustinut din intrarile de valuta si atunci presiunea se va muta pe piata valutara.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani