Grid star
eveniment

GUVERNUL ARE BANI PENTRU ELEVI – Ordonanta de Urgenta pentru inca 100 de scoli (Document)

Guvernul Ciuca are pe ordinea de zi a sedintei de vineri, 28 octombrie 2022, Proiectul OUG prin care se majoreaza numarul de scoli in care elevii vor primi o masa calda. Astfel, numarul de unitati de invatamant beneficiare creste de la 350 la 450.

In Expunerea de motive se arata ca sumele aprobate in anul 2022 pot asigura suportul alimentar pentru inca 100 de unitati de invatamant preuniversitar.

15 lei pe zi

Astfel, in anul scolar 2022 - 2023, pe perioada desfasurarii cursurilor, prescolarilor si elevilor din 450 de unitati de invatamant preuniversitar de stat li se acorda, zilnic, cu titlu gratuit, un suport alimentar constand intr-o masa calda sau intr-un pachet alimentar, in cazul in care masa calda nu poate fi asigurata, in limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adaugata. Pe durata de implementare a programului, personalul poate fi suplimentat, la solicitarea unitatilor-pilot, prin:

a) angajarea unor categorii de personal pe perioada implementarii programului, cu incadrarea in numarul total de posturi aprobat la nivelul inspectoratului scolar, in baza analizei cu privire la personalul necesar implementarii programului, realizata de inspectoratul scolar;

b) detasare sau delegare de personal din cadrul autoritatilor administratiei publice locale, cu modificarea corespunzatoare a fisei postului.

In anul 2022 se aloca 147.000 mii de lei, iar in anul 2023 266.510 mii de lei”.

*Proiectul OUG

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani