Grid star
eveniment

GUVERNUL CIOLOS A FOST RESPINS - Parlamentul nu a acordat votul de investitura

Guvernul Ciolos a fost respins miercuri, 20 octombrie 2021. Parlamentul nu validat cabinetul condus de premierul desemnat de Klaus Iohannis.
Guvernul Ciolos a primit doar 88 de voturi ”pentru” și 184 ”impotriva”.

Mesajul lui Citu

La scurt timp dupa votul din Parlament, premierul interimat Florin Citu a declarat ca votul de azi al Parlamentului a aratat ca majoritatea parlamentara care a demis un guvern n-a reusit sa si construiasca altul:

"Majoritatea din 5 octombrie a avut ocazia sa demonstreze ca are o solutie pentru tara, dar ea a demonstrat ca n-are niciuna.
Tara se afla intr-o situatie pandemica foarte grea, cu un numar record de noi infectari si de decese. O astfel de situatie reclama responsabilitate si compromisuri pentru rezolvarea crizei politice.
Romania are nevoie urgenta de un guvern cu puteri depline, iar solutia este un nou guvern format in jurul Partidului National Liberal. Asiguram deja guvernarea interimara a tarii, impreuna cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, avand in continuare PNL ca forta principala, se poate face foarte rapid si fara nicio perioada de adaptare.
PNL isi asuma deschiderea discutiilor cu fortele politice parlamentare, cu exceptia AUR, in vederea crearii rapide a unei majoritati si a unui guvern. Vom actiona cu maturitate si cu responsabilitate, fara vanitati si fara orgolii, tinand cont de configuratia politica a Parlamentului si cautand in mod insistent solutia care sa scoata Romania din criza".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani