Grid star
antreprenoriat

GUVERNUL CIUCA DA BANI – S-au suplimentat fondurile. Romanii care beneficiaza de aceste sume

Guvernul Ciuca da mai multi bani pentru plata beneficiarilor Programului Tomata. Concret, a fost aprobata o Hotarare ce modifica HG 148/2022 pentru aprobarea Programului de sustinere a productiei de legume in spatii protejate pentru anul 2022. Astfel, bugetul se suplimenteaza cu 40.283.000 lei.


Prin actul normativ adoptat se completeaza sumele pentru asigurarea resurselor financiare necesare platilor beneficiarilor schemei de ajutor de minimis inscrisi in Program, in Ciclul I de productie.


Potrivit ministerului Agriculturii, suma de 225.000.000 lei, alocata initial pentru Ciclul I de productie, se suplimenteaza cu valoarea de 40.283.000 lei pentru a putea asigura resursele financiare necesare achitarii obligatiilor de plata catre beneficiarii schemei de ajutor de minimis inscrisi in Program, in Ciclul I de productie.

Explicatiile ministrului

"Suplimentarea acestor fonduri a avut ca scop pastrarea cuantumului de 3.000 euro/cultura tomate/1000 mp, din Ciclul I de productie al Programului pentru toti beneficiarii care indeplinesc conditiile de eligibilitate. Ne dorim sa le dam posibilitatea legumicultorilor nostri sa continue sa produca rosii in spatii protejate, astfel incat romanii sa beneficieze de produse de calitate cat mai mult timp pe parcursul anului”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea (foto).

Verificarea documentelor

Numarul estimat al beneficiarilor a fost depasit de cei care au depus cereri, astfel incat ministerul Agriculturii a luat toate masurile pentru ca toti cei eligibili in Ciclul I de productie sa primeasca sumele cuvenite. In urma documentelor depuse la Directiile Agricole Judetene, dupa verificarea dosarelor si stabilirea conformitatii acestora, se va realiza efectuarea platilor.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani