Grid star
eveniment

GUVERNUL FANTASTIC, PLIN DE EXPERTI – Europarlamentarul Victor Negrescu spune ce se intampla cu Planul de relansare al Romaniei: “Comisia Europeana, critici dure fata de PNRR”

"Urmeaza lucruri fantastice pentru toti romanii", declara premierul Florin Citu in urma cu cateva luni. Dar “magia” nu prea se vede, iar Romania este criticata pentru Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
Comisia Europeana a trimis un nou set de comentarii si critici dure fata de PNRR, spune europarlamentaru Victor Negrescu. Nu este insa prima data, si asta pentru ca in iunie, Comisia Europeana a transmis o serie de observatii, iar la acea vreme o buna parte din proiect trebuia refacut (click aici pentru a citi).
Victor Negrescu spune intr-o postare pe facebook ca oficialii europeni critica absenta dialogului real cu patronatele, sindicatele si societatea civila, dar si ca respectivul document este tinut la secret. Europarlamentarul mai arata ca executivul european pune sub semnul intrebarii viabilitatea reformelor propuse de guvernul Citu:

Au propus reforme neoliberale si masuri de austeritate pe care nu le-a mai recomandat si nu le-a solicitat nimeni”.

Potrivit lui Negrescu, oficialii europeni se arata surprinsi si de costurile ridicate pentru serviciile de consultanta, achizitia de mobilier sau personalul suplimentar angajat in realizarea reformelor, in contextul in care in paralel se propun taieri de personal din sistemul bugetar.

Iata postarea lui Victor Negrescu:

“Comisia Europeana a trimis un nou set de comentarii si critici dure fata de PNRR-ul realizat de actualii guvernanti. De aceasta data, documentul se refera la reformele propuse si critica absenta dialogului real cu patronatele, sindicatele si societatea civila. Intr-un mod absolut netransparent documentul este tinut la secret.
Din informatiile pe care le avem in prezent, executivul european pune sub semnul intrebarii viabilitatea reformelor propuse dar si faptul ca acestea slabesc rezilienta si coeziunea societatii romanesti.

Costuri ridicate pentru consultanta


Acestia se arata surprinsi si de costurile ridicate pentru serviciile de consultanta, achizitia de mobilier sau personalul suplimentar angajat in realizarea reformelor in contextul in care in paralel se propun taieri de personal din sistemul bugetar.
Cei de la USR si PNL nu pot negocia viitorul romanilor in spatele usilor inchise si nu se mai pot ascunde in spatele Bruxelles-ului in mod mincinos. Au propus reforme neoliberale si masuri de austeritate pe care nu le-a mai recomandat si nu le-a solicitat nimeni.

Ce este clar este ca in afara de anumiti consultanti, toata lumea este nemultumita de acest plan. Sindicatele, patronatele si majoritatea societatii civile critica la unison PNRR-ul si modul in care a fost realizat. In acest context, guvernantii nu au legitimitatea de a negocia la secret aceste reforme”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani