Grid star
eveniment

RESTRICTIILE SI LOCURILE DE MUNCA – Iohannis a fost avertizat: „Acum este momentul”

Liderul PSD Marcel Ciolacu ii cere presedintelui Iohannis sa anunte urgent un plan de reducere etapizata a restrictiilor, aratand ca este nevoie de revenirea la normalitate si de masuri coerente pentru a le proteja romanilor locurile de munca.

Solicitarea vine dupa ce Guvernul Citu a introdus noi restrictii, printre care si inchiderea magazinelor in weeekend la ora 18.00, sau in timpul saptamanii cand incidenta cazurilor COVID depaseste cifrele stabilite de autoritati.
Ciolacu scrie intr-o postare pe Facebook ca oamenii au nevoie de reguli clare aplicabile tuturor, de termene care sa ofere un orizont de timp concret spre revenirea la normalitate si de masuri coerente pentru a le proteja locurile de munca:

„Altfel, tensiunea sociala se va transforma, rapid, intr-un cutremur care va matura sansele tarii de a iesi din criza!”.

Iata postarea facuta de Marcel Ciolacu:

"Nu exista ‘teroristi’, ‘saraci’ sau ‘asasini’! Exista doar romani! Romani disperati. Unii ca mor de foame, altii ca sunt extenuati dupa un an de zile de lupta cu pandemia!
Toti sunt revoltati de aroganta, lipsa de transparenta, deciziile contradictorii si neaplicarea egala a legii, toti simt ca statul i-a abandonat, ca au ramas pe cont propriu!
Acum este momentul ca Iohannis sa se hotarasca daca este presedintele tuturor romanilor sau daca va continua sa intretina ura si haosul din societate.
Acum Iohannis trebuie sa anunte urgent un plan de reducere etapizata a restrictiilor!
Acum este momentul ca demnitari precum Voiculescu si Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetatenilor obisnuiti, sa zboare din functii!
Oamenii au nevoie de reguli clare aplicabile tuturor, de termene care sa ofere un orizont de timp concret spre revenirea la normalitate si de masuri coerente pentru a le proteja locurile de munca.

Altfel, tensiunea sociala se va transforma, rapid, intr-un cutremur care va matura sansele tarii de a iesi din criza!”.

Taieri de salarii

Analistul Adrian Caciu a avertizat ca inchiderea magazinelor de la ora 18.00, masura luata de Guvernul Citu, va avea ca efect taierea salariilor angajatilor (click aici pentru a citi).
Caciu spune ca angajatilor acelor magazine nu li se vor plati orele diferenta.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani