Grid star
eveniment

GUVERNUL NU SE PLOCONESTE LA BRUXELLES – Premierul a anuntat urmatorii pasi pentru a atrage banii din PNRR. Reforma pensiilor speciale si reforma fiscal-bugetara, pe lista

Premierul Marcel Ciolacu (foto) a declarat vineri, 18 august 2023, in contextul unor vizite care urmeaza sa aiba loc la Bruxelles, ca nici el, si si nici ministrii nici nu ingenuncheaza, nici nu se ploconesc si nici nu executa ordinele nimanui. Seful Executivului a precizat ca exista un dialog normal cu Comisia Europeana, care vizeaza inchiderea anumitor jaloane din PNRR.

Acesta a anuntat si ce vor viza discutiile cu oficialii europeni pentru a fi atrasi in continuare bani europeni. Astfel, ministrul Muncii, Bucura Oprescu, va merge pe 28 august la Bruxelels pentru a discuta despre jalonul legat de pensiile speciale, dupa decizia CCR (click aici pentru a citi), iar ministrul de finante, Marcel Bolos, pentru o discutie despre jaloanele referitoare la reforma fiscal-bugetara. De asemenea, De asemenea, si ministrul Fondurilor Europene, Adrian Caciu, care are de inchis pana pe 31 august renegocierea PNRR si planul REPowerEU, va discuta cu oficialii europeni.

Concret, ne propunem sa obtinem la REPowerEU peste 1,1 miliarde de euro, bani care sa fie directionati direct catre populatie pentru achizitia de panouri fotovoltaice, astfel incat romanii, in viitor, sa plateasca cat mai putin la facturile de curent”.

Iata declaratiile facute de Marcel Ciolacu:

Am vazut o intreaga dezbatere publica legata de vizita mea si a unor ministri din guvern la Bruxelles. De aceea, as dori sa fiu foarte clar cu aceasta ocazie: premierul Romaniei si ministrii din Guvernul Romaniei nici nu ingenuncheaza, nici nu se ploconesc si nici nu executa ordinele nimanui.

Avem un dialog normal cu Comisia Europeana, care vizeaza inchiderea anumitor jaloane din PNRR. Automat vizeaza si atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populatiei. Este un demers normal, pe care, cu sinceritate va spun, Guvernul Romaniei ar fi trebuit deja sa-l fi facut. Concret, doamna ministru al muncii, doamna Bucura-Oprescu, va merge pe 28 august pentru a discuta despre jalonul legat de pensiile speciale, dupa decizia CCR, un lucru cat se poate de normal. Domnul ministru de finante, Marcel Bolos, va merge pentru o discutie despre jaloanele referitoare la reforma fiscal-bugetara.

Jaloane in PNRR care trebuie indeplinite

Ele sunt trecute ca si jaloane in PNRR in urmatoarele cereri de plata. Nici nu se duce domnul ministru sa ceara acceptul cuiva, a unor... Cred ca ipocritii care stau cateodata cu mana intinsa dupa voturi sa-si aduca aminte ce reforme si ce jaloane au trecut in PNRR, cand au zis ca vor fi scoase exceptiile din Codul Fiscal al Romaniei.

De asemenea, o sa mearga si domnul Adrian Caciu, ministrul fondurilor europene, care are de inchis pana pe 31 august renegocierea PNRR si planul REPowerEU.

Concret, ne propunem sa obtinem la REPowerEU peste 1,1 miliarde de euro, bani care sa fie directionati direct catre populatie pentru achizitia de panouri fotovoltaice, astfel incat romanii, in viitor, sa plateasca cat mai putin la facturile de curent. Este un program ambitios, care acopera intreaga Romanie.

Pe scurt, vizitele de la Bruxelles au rolul de a obtine lucruri concrete pentru tara si pentru romani. Aceasta este fisa postului ministrilor si a primului ministru al Guvernului Romaniei, un lucru cat se poate de normal".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani