Grid star
eveniment

IMPARTIREA PROFITULUI FIRMELOR CU ANGAJATII – Proiectul, adoptat de Senat. Ce avize s-au dat in Camera Deputatilor (Documente)

Proiectul de lege privind participarea salariatilor la profit, precum si pentru modificarea Legii nr.127/2015 privind Codul fiscal, adoptat deja in Senat, se afla la Camera Deputatilor, acolo unde a primit pana acum aviz negativ din parte a trei comisii de specialitate.

Astfel, Comisia Juridica, Comisia pentru drepturile Omului si Comisia pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati au avizat negativ proiectul de lege adoptat de Senat.
Proiectul urmeaza sa fie supus votului in Plenul Camerei.

Participare la profit

Potrivit proiectului de lege, din profitul net realizat pentru un anumit exercitiu financiar anual, conform situatiilor financiare anuale aprobate, angajatorul are obligatia de a distribui salariatilor, cu titlul de participare la profit, suplimentar salariului si celorlalte drepturi banesti prevazute de lege si de contractele individuale si colective de munca aplicabile, o parte din acel profit net realizat.

Beneficiarii

De participarea la profit beneficiaza numai salariatii care au vechime de minimum 12 luni in relatia de munca cu acel angajator, neintrerupta sau intrerupta numai de suspendarea temporara a contractului individual de munca din motive de concediu pentru incapacitate temporara de munca, concediu pentru ingrijirca copilului sau alte motive neimputabile salariatului.

Partea din profitul net realizat care se aloca participarii la profit a salariatilor este de 7,5% din profitul net realizat.

Sumele acordate salariatilor cu titlul de participare la profit conform prezentului articol sunt pentru angajatorii platitori de impozit pe profit cheltuieli deductibile limitat pentru determinarea rezultatului fiscal.


*Cititi aici forma adoptata de Senat

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani