Grid star
eveniment

NOI ZILE LIBERE PENTRU BUGETARI – Se unesc sarbatorile legale si weekend-urile. Magistratii, la munca (Document)

Noi zile libere pentru bugetari. Ministerul Muncii a pus in dezbatere publica Proiectul HG privind stabilirea zilelor lucratoare pentru care se acorda zile libere, altele decat cele de sarbatoare legala, pentru anul 2023. Prevederile nu se aplica magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in zilele respective.

Daca proiectul va fi aprobat, multi dintre bugetari vor avea liber in 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august. 23 ianuarie cade in 2023 intr-o zi de luni, cu o zi inainte de Ziua Unirii Principatelor Romane, 2 iunie va fi vineri, a doua zi dupa Ziua Copilului, iar 14 august va fi tot luni, cu o zi inainte de Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului.

Proiectul prevede ca pentru recuperarea zilelor de munca stabilite ca zile libere, institutiile si autoritatile publice isi vor prelungi corespunzator timpul de lucru pana la data de 28 februarie 2023, 30 iunie 2023, respectiv 31 august 2023, potrivit planificarilor stabilite. Zilele libere respective nu se acorda acolo unde activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

Exceptiile

"Prevederile nu se aplica magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in ziua de 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august 2023 si nici participantilor in aceste procese.
In ziua de 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august 2023, prin centrala Ministerului Finantelor se efectueaza operatiuni de incasari si plati, operatiuni de plati privind serviciul datoriei publice, precum si eventualele operatiuni de debitare dispuse de Comisia Europeana din contul de resurse proprii in lei deschis la Trezoreria Statului. Personalul din cadrul unitatilor Trezoreriei Statului poate desfasura in ziua de 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august 2023, activitatile stabilite prin normele metodologice privind incheierea exercitiului bugetar al anului 2023, aprobate prin ordin al ministrului finantelor. Unitatile/Subdiviziunile administrativ-teritoriale, care in data de 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august 2023 au scadenta la obligatiile de plata aferente conventiilor de imprumuturi din venituri din privatizare, potrivit scadentarelor de plata anexate acestora la conventiile de imprumut, vor efectua plata sumelor scadente inaintea acestor date
”, se mai arata in proiect.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani