Grid star
antreprenoriat

IMPORTANTA SURSEI DE APA SI CALITATEA EI - Bogdan Zainea, managerul Netafim, explica cum se obtine un sistem de irigatii performant

Managerul Netafim Romania, Bogdan Zainea, companie care reprezinta pe plan local liderul mondial in solutii inteligente de irigatii prin picurare si micro-aspersie, afirma ca pentru realizarea unui sistem de irigatii performant calitatea apei are o importanta foarte mare.

De altfel, acesta este si punctul de la care incep discutiile cu posibilii parteneri de afaceri.
"Prima intrebare pe care o pun este unde se afla sursa de apa si ce calitate are, in asa fel incat sa reusim sa oferim un sistem de irigatii performant. Fara principalul pilon – apa, care sa fie de o calitate buna, nu reusim sa ajungem acolo unde ne-am propus”, a declarat intr-un interviu acordat FoodBiz Bogdan Zainea, manager general Netafim powered by EPRS Romania.
Compania lucreaza cu fermieri importanti din Romania, printre care se numara si cei din judetele Galati si Braila, de altfel, si zonele unde exista cele mai mari suprafete irigate, in prezent.

Braila si Galati, regiuni fruntase

“Regiunile fruntase din punct de vedere al irigatiilor sunt Braila – Galati, unde sistemele de irigatii au fost conservate inca din vremea comunistilor, ele avand traditie in irigatii. La Braila se iriga o suprafata mare (60-70%) din ce inseamna teren agricol, iar aici sunt cativa jucatori – fermieri mari care iriga in continuare.
Este foarte important ca atunci cand au venit anumite fonduri de la stat cum ar fi cele pentru investitii in infrastructura principala de irigatii sau cea secundara, dar si prin PNDR – submasura 4.3, cred ca Braila si Galati s-au numarat printre primele judete care au aplicat si au reconditionat statiile vechi de pompare”, a mai precizat Bogdan Zainea.
Compania Netafim, fondata in 1965, a revolutionat irigarea prin picurare prin crearea unei schimbari de viziune catre agricultura irigata cu debit scazut. Grupul din Israel are 28 de filiale in lume, 6 fabrici de productie si peste 4000 de angajati. Netafim livreaza solutii inovative in peste 110 tari.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani