Grid star
eveniment

IMPOZIT DE 1% PE CIFRA DE AFACERI – Premierul Ciuca le-a dat vestea patronilor

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat miercuri, 14 februarie 2023, ca nu se are vedere introducerea unui impozit de 1 la suta pe cifra de afaceri. Declaratia a fost facuta la Palatul Victoria, cu reprezentantii Confederatiei Patronale Concordia, care reuneste companii care genereaza peste 30 la suta din Produsul Intern Brut al Romaniei.

Potrivit sefului Executivului, cota unica isi continua efectele benefice pentru economie si nu se are in vedere introducerea unui impozit de 1 la suta pe cifra de afaceri. Este important, insa, ca firmele romanesti sa nu se simta discriminate fiscal fata de cele straine. Premierul a dat asigurari ca stabilitatea si predictibilitatea fiscala vor ramane in parametrii conveniti cu partenerii de dialog, fara schimbari bruste ale reglementarilor in domeniu:

Facilitati fiscale

“Domenii precum energie, industrie agroalimentara si sectorul IT&C reprezinta puncte forte pentru Romania. Avem un  important potential de dezvoltare economica, pe care mediul de afaceri din tara noastra nu il poate atinge fara capital, facilitatile fiscale, finantarea pe termen mediu si lung asigurata de mediul bancar, acces la fonduri europene”, a precizat premierul.

La solicitarea mediului privat, Guvernul va identifica resursele necesare continuarii aplicarii programului Kurzarbeit pentru sectoare de activitate economica afectate in contextul agresiunii militare ruse din Ucraina.

Iata anuntul Executivului:

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciuca s-a intalnit, la Palatul Victoria, cu reprezentantii Confederatiei Patronale Concordia, care reuneste companii care genereaza peste 30 la suta din Produsul Intern Brut al Romaniei.
Cu aceasta ocazie, au fost analizate mecanismele de colaborare dintre Guvernul Romaniei si mediul de afaceri, care au generat, anul trecut, o importanta crestere economica, intr-un context marcat de numeroase crize regionale si globale.
'Datele publicate astazi de INS, care confirma una dintre cele mai mari cresteri economice la nivel european pentru tara noastra, 4,8 la suta, adica aproape 50 de miliarde de euro in plus, ne arata ca am reusit, impreuna, prin dialog, nu doar sa evitam recesiunea, dar chiar sa si performam. Este o reusita a noastra, a tuturor, iar planurile noastre pentru acest an trebuie sa foloseasca toate resursele si oportunitatile de care dispunem, impreuna, decidenti si mediu privat. Capitalul romanesc trebuie sprijinit, eforturile dumneavoastra incurajate iar modernizarea economiei, consolidata prin finantari masive si atragerea de bani europeni', a spus seful Executivului.

Stabilitate fiscala

Premierul Romaniei a dat asigurari ca stabilitatea si predictibilitatea fiscala vor ramane in parametrii conveniti cu partenerii de dialog, fara schimbari bruste ale reglementarilor in domeniu. Cota unica isi continua efectele benefice pentru economie si nu se are in vedere introducerea unui impozit de 1 la suta pe cifra de afaceri. Este important, insa, ca firmele romanesti sa nu se simta discriminate fiscal fata de cele straine.

Deficitul fortei de munca

Pentru a gestiona deficitul din ce in ce mai accentuat al fortei de munca, la nivelul Guvernului continua procesul de eficientizare a procedurilor de recrutare de lucratori din tarile non-UE, fara a neglija, insa, programele active de stimulare a insertiei pe piata muncii a cetatenilor romani. Totodata, la solicitarea mediului privat, Guvernul va identifica resursele necesare continuarii aplicarii programului Kurzarbeit pentru sectoare de activitate economica afectate in contextul agresiunii militare ruse din Ucraina.
Din perspectiva programelor guvernamentale de protejare a cetatenilor si economiei de efectele crizei energetice, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciuca a dat asigurari privind soliditatea pachetelor financiare de sustinere a acestor masuri, subliniind importanta fondurilor alocate la nivelul Guvernului pentru modernizarea si dezvoltarea sectoarelor de producere, distributie si furnizare a energiei electrice.
'Domenii precum energie, industrie agroalimentara si sectorul IT&C reprezinta puncte forte pentru Romania. Avem un  important potential de dezvoltare economica, pe care mediul de afaceri din tara noastra nu il poate atinge fara capital, facilitatile fiscale, finantarea pe termen mediu si lung asigurata de mediul bancar, acces la fonduri europene”
, a aratat premierul Ciuca.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani