Grid star
eveniment

INCA O TARA VA IMPUNE PASAPORT DE IMUNITATE – Calatoriile vor fi conditionate de vaccinul anti-Covid

Intr-o demonstratie de sustinere pentru o initiativa pana nu demult catalogata drept “teoria conspiratiei”, Suedia a anuntat zilele trecute ca pana in vara se va alatura Danemarcei si SUA, si le va cere calatorilor sa detina asa-numitele “pasapoarte de imunitate” care demonstreaza ca au fost recent vaccinati sau cel putin testati negativ pentru Covid-19, conform Yahoo News.

Hotararea indica faptul ca in curand toata Scandinavia va folosi aceasta metoda a “guvernului atotputernic” de a monitoriza informatiile medicale ale oamenilor si de a-i imparti pe liste.

La cum merg lucrurile, e posibil ca aceste liste sa devina in curand omniprezente si permanente, in loc sa fie tratate drept ceva temporar, care sa fie utilizat doar pe perioada pandemiei.

La 3 februarie 2021, American Airlines a postat pe site-ul sau informatii despre sistemul propriu de confirmare a sanatatii pasagerilor, numit Verifly. Problema acestor “pasapoarte” este spinoasa, existand numeroase versiuni propuse pentru astfel de documente (Lumea Banilor va reveni asupra acestui subiect).

Aplicatia Verifly lansata de catre American Airlines certifica existenta unui test negativ efectuat cu cateva zile inainte de zbor. Calatorii vor trebui sa dovedeasca „imunitate” atat pentru zborurile directe, cat si pentru cele de legatura dintre aeroporturile din SUA si Regatul Unit, Canada, Chile, Columbia, El Salvador, Guatemala, Honduras si Jamaica. Gasiti detalii pe site-ul American Airlines.

S-a aflat inca de la inceputul anului

Inainte de anuntul operatorului aerian american, inca din 8 ianuarie 2021, Reuters a scris despre "pasapoartele pentru imunitate" introduse de catre Danemarca. Dovada imunitatii va fi eliberata prin site-ul guvernamental Sundhed.dk, cu un cont emis de catre executivul de la Copenhaga. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, utilizatorii vor avea „privilegiul” sa tipareasca aceasta dovada pe cheltuiala proprie.

Iata cum arata „pasaportul” danez:

Asa cum spuneam mai sus, Suedia o va lua pe urmele Danemarcei in a oferi un pasaport pentru coronavirus pana in vara, care sa dovedeasca daca oamenii s-au vaccinat.

„Este necesar ca procesul sa fie usor pentru cei care emit certificatul, pentru utilizatorul lui, si pentru cel care il verifica”, a spus Anders Ygeman, ministrul Dezvoltarii Digitale pentru Suedia, dupa ce tara a anuntat joi, 4 ianuarie 2021, ca va incepe sa pregateasca infrastructura digitala care sa se ocupe de procesul de luare in evidenta a persoanelor care au vaccinul facut si a celor ramase nevaccinate. La nivel global, Suedia spune ca vrea sa joace un rol mai important in dezvoltarea acestor standarde, a scris Fox News.

E de asteptat ca Suedia sa nu fie ultima tara care sa adopte acest "pasaport pentru vaccinare": oficialii britanici au inceput lucrul la un sistem similar, iar Grecia se pregateste sa renunte la carantina pentru turistii care pot sa demonstreze ca au fost inoculati contra coronavirusului, conform ziarului britanic The Times.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani