Grid star
eveniment

INMATRICULAREA MASINILOR, INTR-O SINGURA ZI – Iata ce mai prevede proiectul

UDMR a depus in Parlament o propunere legislativa care prevedeca inmatricularea masinilor sa se faca intr-o singura zi si intr-un singur loc.

Potrivit UDMR, actul normativ aduce imbunatatiri semnificative privind reducerea birocratiei si costurile inmatricularii:

"Multi proprietari de masini au declarat ca procesul de inmatriculare al vehiculelor este foarte complicat in Romania. Acest lucru este cauzat de faptul ca procedura de inmatriculare are loc in mai multe institutii, implica multa administratie, bani si timp. Am elaborat o propunere legislativa, care vizeaza crearea unui sistem mai eficient, iar in cazul inmatricularii proprietarii ar trebui sa se deplaseze la un singur loc, unde se elibereaza toate documentele necesare pentru inmatriculare”, a declarat Benedek Zakarias, viceliderul grupului parlamentar al UDMR.

Numai la RAR

Bende Sandor, presedintele Comisiei pentru industrii si servicii a evidentiat partea practica propunerii legislative: 

"Propunerea dispune ca inmatricularea vehiculelor sa se desfasoare numai la sediile Registrul Auto Roman (RAR). Momentan, programarile trebuie facute in doua locuri, iar pentru a demara procedura de inmatriculare simplificata dorim sa consolidam acest sistem pentru a putea rezolva inmatricularea vehiculelor intr-o zi si intr-un singur loc”.

Daca Parlamentul va adopta propunerea legislativa initiata de catre UDMR, aceasta va intra in vigoare incepand cu anul viitor.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani