Grid star
camere de comert

INTALNIRE LA NIVEL INALT - Companiile cu capital francez, tot mai interesate sa investeasca in Romania

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) Mihai Daraban, a primit luni, 15 martie 2021, vizita E.S Laurence Auer, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Franceze la Bucuresti.
Intalnirea, organizata la solicitarea Ambasadei Republicii Franceze, a avut ca scop analizarea stadiului cooperarii economice dintre cele doua state, precum si identificarea modalitatilor prin care se pot dinamiza relatiile comerciale bilaterale.
 
 "In ciuda provocarilor economice, generate de pandemia COVID-19, numarul companiilor cu capital francez din Romania a crescut, fiind inregistrate, la sfarsitul lunii ianuarie a acestui an, 9.847 (9.603 in ianuarie 2020) companii franceze, cu un total al capitalului social subscris de 2,38 miliarde de  euro (2,21 miliarde de euro in ianuarie 2020). Numarul companiilor franceze prezente pe piata economica romaneasca reprezinta un indicator important al intensificarii relatiilor bilaterale dintre cele doua state.
Incepand cu luna ianuarie 2022, Franta va prelua, pentru sase luni, Presedintia Consiliului Europei, ocazie cu care sunt planificate o serie de evenimente inclusiv cu partea romana. Astfel, la Constanta va fi organizat, in luna iunie a acestui an, 'Forumul economic franco-roman: Povestile care schimba jocul', care va avea ca principale obiective valorizarea potentialului local si regional, dezvoltarea de noi oportunitati de afaceri, promovarea expertizei franceze si accentuarea importantei contributiei comunitatii franco-romane in economia celor doua state”
, a declarat presedintele CCIR Mihai Daraban.
 
„Datorita pozitiei sale geografice, Romania poate sa devina un hub important pentru marfurile care vin sau pleaca din Europa. Din punct de vedere logistic, Portul Constanta poate facilita rutele catre statele din spatiul comunitar si nu numai. De asemenea, o alternativa foarte competitiva din punct de vedere al costurilor este Fluviul Dunarea, marfurile putand fi tranzitate foarte usor catre statele din Centrul sau Vestul Europei.
Este foarte important faptul ca la nivelul Uniunii Europene exista o strategie de dezvoltare a regiunii Dunarii, cu accent pe modernizarea infrastructurii fluviale. In acest sens, evenimentul care se va organiza in luna iunie, la Constanta, va fi axat si pe dezvoltarea infrastructurii multi-modala fluviala, companiile franceze avand o bogata experienta in acest domeniu”, a declarat  E.S. Laurence Auer, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Franceze la Bucuresti.
 

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale Romania-Franta era de 7, 25 miliarde de euro, la sfarsitul lunii noiembrie 2020. Franta reprezenta a treia destinatie de export a Romaniei, cu o pondere 6,6% din total exporturi si a sasea cea mai importanta tara de origine a importurilor, cu o pondere 4,7% din total total. Valoarea totala a investitiilor directe franceze, la sfarsitul anului 2019, era de aproape 5, 5 miliarde de euro

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani