Grid star
punguta cu doi bani

Iohannis ne invata cum sa facem economie la energie

Presedintele Klaus Iohannis vine cu sfaturi cu privire la economisirea energiei, avand in vedere explozia preturilor. Printre acestea, "cand plecam de acasa, putem sa permitem ca locuinta sa fie un pic mai rece daca plecam”. In plus, in birouri, sa nu fie 27 de grade, ci poate 21 sau 22 de grade.

Or fi de ajuns ideile presedintelui pentru facturi mai mici, decideti dumneavoastra. Ramane de vazut cu cat vor plati mai putin cei care aplica sfaturile sefului statului, sau daca statul trebuie sa intervina mai ferm. Asteptam parerile dumneavoastra!.

Iohannis spune ca a face economie intr-o vreme in care criza energetica este evidenta, intr-o vreme in care ne dorim tranzitia verde, lucrurile sunt destul de simple:

"Trebuie sa evitam sa risipim energia, cand plecam de acasa putem sa permitem ca locuinta sa fie un pic mai rece daca plecam, putem sa stingem lumina, daca nu este nevoie sa folosim anumite aparate electrice, ele pot fi fara probleme scoase din priza si asa mai departe”.
Presedintele da asigurari ca romanii nu vor sta in frig, si nu li se va stinge lumina. Seful statului mai vine cu un sfat: iarna, cand toata lumea lucreaza in birouri, sa nu fie 27 de grade, ci poate 21 sau 22 de grade.

Iata sfaturile Klaus Iohannis:

"Cred ca a face economie intr-o vreme in care criza energetica este evidenta, intr-o vreme in care ne dorim tranzitia verde, lucrurile sunt, ca sa ma exprim, poate, un pic mai colocvial, sunt destul de simple. Trebuie sa evitam sa risipim energia, cand plecam de acasa putem sa permitem ca locuinta sa fie un pic mai rece daca plecam, putem sa stingem lumina, daca nu este nevoie sa folosim anumite aparate electrice, ele pot fi fara probleme scoase din priza si asa mai departe. Am mai spus-o si cred ca este bine sa o repet: nu ne dorim si nu se va intampla ca romanii sa stea in frig, cum nu se va intampla sa li se stinga lumina, cum se spune, dar este un lucru natural si foarte potrivit, foarte bun, etic corect, un semn de solidaritate, sa facem economii rezonabile acolo unde putem, fiecare acasa, si toate aceste lucruri pe care vi le-am enumerat le practic si eu la mine acasa (…).
Nu va exista o rationalizare. La noi, din istoria recenta venind, notiunea de rationalizare automat induce teama sau poate chiar panica, fiindca unii dintre noi am trait vremuri cu asa-numita rationalizare. Nu va exista asa ceva. Dar este un lucru bun si este corect si cred ca pot sa o spun, si cand am fost profesor de fizica am recomandat elevilor sa economiseasca rational, deci rational, a trai rational n-are nimic de-a face cu rationalizarea energiei sau rationalizarea alimentelor in sens negativ. Nu risipim. Asta este solutia cea mai potrivita si asta se refera si la institutii publice. Este foarte usor intr-o institutie publica sa se stinga toate luminile noaptea, cand nu lucreaza nimeni.
Cum este absolut posibil ca iarna, cand toata lumea lucreaza in birouri sa nu fie 27 de grade, ci poate 21 sau 22 de grade. Acestea sunt lucrurile pe care le tintesc eu, deci sa nu risipim, asta inseamna a economisi inteligent. Sigur, sunt si tehnologii moderne, am vorbit cu foarte multa lume care doreste sa-si faca instalatie de fotovoltaice si asa mai departe. Toate sunt bune. Si peste tot unde trecem la regenerabile in loc sa folosim gazul sau lemnul sau alti carburanti clasici. Este un aport care poate parea mic, dar insumat este un aport semnificativ”.


Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani