Grid star
punguta cu doi bani

Iohannis vorbeste despre "umblatul” la salariile bugetarilor

Agenda publica a ultimelor zile este tinuta de posibila impozitare a salariilor bugetarilor care depasesc venitul Presedintelui Romaniei.

Iar Klaus Iohannis se implica in dezbatere. Intrebat daca considera oportuna aceasta masura, presedintele si-a exprimat parerea: "daca vrem sa umblam la salarii si impozitare, ok, dar hai sa o facem pe tot sistemul".

Iohannis a precizat ca ar fi un numar considerabil de persoane care au salariul mai mare decat al sau, dar asta este o problema sistemica si nu crede ca poate fi rezolvata prin masuri punctuale.

Ramane de vazut ce se va intampla mai departe, ce inseamna "umblatul” la salarii pe tot sistemul in viziunea presedintelui, si daca acesta va reveni cu noi sfaturi, sau cu directia care trebuie urmata de coalitie.

Iata declaratia facuta de Klaus Iohannis:

"Cred ca intre timp ar fi un numar considerabil de persoane care au salariul mai mare decat Presedintele, dar asta, sigur, este o problema sistemica si nu cred ca poate fi rezolvata prin masuri punctuale. Trebuie sa avem o discutie asezata, aprofundata pentru a garanta sustenabilitatea sistemului de impozitare. Asa masuri scoase cu penseta dintr-un pachet posibil pot fi discutate, evident, toate trebuie sa fie discutate, dar eu ma astept de la Coalitie sa vina cu o solutie integratoare. Daca vrem sa umblam la salarii si impozitare, ok, dar hai sa o facem pe tot sistemul, sa-l reasezam si sa cautam ceea ce se numeste sustenabilitate si echitate sociala”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani