Grid star
camere de comert

JAPONIA APRECIAZA CCIR - Mihai Daraban: Exporturile Romaniei in Japonia au crescut cu 62% ca urmare a acordului EPA

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) Mihai Daraban a avut in 4 martie o intrevedere cu Keisuke Mizuno, prilejuita de incheierea mandatului oficialului nipon ca director general al Japan External Trade Organization (JETRO) Romania. In cadrul aceleiasi intalniri, a fost prezentat noul director general al JETRO Romania, Shigeyo Nishizawa.
 
CCIR si JETRO Romania au dezvoltat, in ultimii cinci ani, o relatie interinstitutionala foarte activa, concretizata printr-o serie de evenimente comune, precum: editiile din 2017 si 2020 a „Parts & Components Procurement Exhibition”, misiunile economice japoneze in Romania din 2018 si misiunea economica organizata de CCIR la Tokyo si Osaka, in noiembrie 2019.
 
"Japonia este un partner economic esential pentru Romania, fiind una dintre putinele state G20 care nu este membra a Uniunii Europene cu care am reusit sa avem o balanta comerciala excedentara. Astfel, ca urmare a intrarii in vigoare, de la 1 februarie 2019, a Acordului de Parteneriat Economic Uniunea Europeana – Japonia (EPA), exporturile Romaniei au crescut cu 62% la nivelul lunii noiembrie 2020, raportat la perioada similara din 2019.
Un exemplu elocvent, in sensul relatiilor economice foarte bune dintre cele doua state, il reprezinta recenta infiintare a unei sucursale japoneze pentru operatiuni de logistica in Portul Constanta, precum si faptul ca  terminalul de containere din acelasi port a fost construit pe baza finantarii primite de la Banca Japoniei”
, a precizat presedintele CCIR Mihai Daraban.

Parteneriat

 La finalul mandatului, Keisuke Mizuno a apreciat in mod deosebit parteneriatul cu CCIR, desfasurat timp de peste cinci ani, subliniind profesionalismul, seriozitatea si implicarea institutiei in promovarea intereselor mediului de afaceri din Romania.
 
Totodata, noul director general JETRO Romania, Shigeyo Nishizawa, a asigurat partea romana ca va actiona intens pentru o dezvoltare continua a relatiilor comerciale dintre cele doua state, valorificand pozitia CCIR de reprezentant de varf al comunitatii de business din tara noastra.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani