Grid star
eveniment

JUDETUL IASI SE PREGATESTE DE FALIMENT – Primarul Mihai Chirica si seful CJ Iasi, Costel Alexe, au ratat o sansa imensa

Judetul Iasi se apropie din ce in ce mai mult de faliment, in conditiile in care primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica (foto 1 stanga), si presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe (foto 1 dreapta), au ratat o sansa imensa de a atrage finantare.

Cei doi au fost in stare sa obtina numai 0,003% din totalul fondurilor europene alocate Romaniei, in vreme ce judetul Cluj, de exemplu, a atras peste 15% din suma.

Acuzatia a fost lansata vineri, 27 noiembrie 2020, de catre Maricel Popa (foto 2), presedintele PSD Iasi si candidat pentru Senat in alegerile din 6 decembrie.

Aceasta realitate demonstreaza faptul ca Alexe si Chirica sunt insignifianti la nivelul conducerii centrale a PNL, subliniaza Popa, punand in balanta realizarile administratiei PSD pentru judetul Iasi pe vremea cand cel din urma conducea consiliul judetean.

Iata comunicatul lui Maricel Popa:

Maricel Popa, presedintele PSD Iasi: Iasul a fost calcat in picioare de guvernul liberal!

Alocarile financiare si de proiecte din Planul National de Redresare si Rezilienta nu reprezinta decat un nou afront la adresa iesenilor. Dupa ce s-au laudat de aproape un an ca impreuna dezvolta Iasul, Mihai Chirica si Costel Alexe s-au intors, asa cum era de asteptat, cu coada intre picioare de la Bucuresti, unde au negociat proiectele comunitatii. Au adus la Iasi doar 0,003% din totalul fondurilor alocate Romaniei. Atat inseamna 88 de milioane de euro, din totalul de 30 de miliarde de euro alocate tarii noastre de catre Uniunea Europeana. Comparativ, Clujul va beneficia de aproximativ 5 miliarde de euro, mai bine de 15% din totalul sumei atribuite.

Mihai Chirica a dovedit din nou ca este omul vorbelor si nu al faptelor. Acum are guvernul lui si tot nu reuseste sa faca nimic pentru Iasi. Despre Costel Alexe, nu are rost sa mai pomenesc. Drujbarul Iasului nu are capacitatea sa gestioneze o astfel de situatie. Dupa ce a pus pe chituci tot ce a insemnat proiecte importante in Ministerul Mediului, acum va contribui cu siguranta la falimentul judetului Iasi.

Acel tronson din soseaua de centura, parte si a autostrazii A8, nu reprezinta nici macar o firimitura din nevoile Iasului pe termen mediu si lung. Acesta este nivelul la care sunt perceputi cei doi PNL-isti la nivel national. Doua personaje care au facut o alianta de conjunctura, in ideea de a pacali iesenii si a pune mana pe toata puterea. Au transformat deja Primaria si Consiliul Judetean in feude proprii, in care cumetrismele sunt la mare moda.

Sper ca oamenii sa inteleaga ca tot ceea ce am facut la Consiliul Judetean am facut pentru ieseni, iar acum impostura si incompetenta au ajuns sa guverneze intreg judetul. Nu are rost sa mai reamintesc ca am adus mai bine de 1 miliard de euro pentru ieseni in cei patru ani petrecuti la conducerea Iasului. Nici ca am pus pe picioare infrastructura rutiera a judetului sau ca am modernizat cele mai importante spitale iesene sau ca am inceput sa implementam cel mai mare proiect de apa si canalizare. Toate acestea nu vor mai avea nicio valoare daca urmatorii 4 ani vor insemna stagnare si frane in calea dezvoltarii comunitatii noastre”.

comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT ORGANIZATIA JUDETEANA IASI, cod mandatar financiar 11200020

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani