Grid star
eveniment

KLAUS IOHANNIS PLEACA DIN TARA IN PLINA CRIZA POLITICA – Unde se duce seful statului, dupa ce cursul euro a explodat

Presedintele Klaus Iohannis pleaca din tara in plina criza politica provocata de decizia premierului Citu de a-l demite pe ministrul Justitiei, Stelian Ion.

Criza s-a adancit dupa ce USR-PLUS s-a aliat cu AUR pentru a depune motiune de cenzura impotriva guvernului.
Iar in plina criza politica, Banca Nationala a Romaniei a anuntat luni, 6 septembrie 2021, un curs de referinta de 4,9475 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9416 lei inregistrat vineri, 3 septembrie (click aici pentru a citi).
Astfel, cu toate ca moneda europeana explodeaza, situatia din Romania este exploziva, si instabila, Klaus Iohannis pleaca in Elvetia. Pentru un "dialog bilateral constant".

Iata anuntul Administratiei Prezidentiale:

"Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, va efectua, joi, 9 septembrie 2021, o vizita oficiala in Confederatia Elvetiana, la invitatia omologului sau, Presedintele Guy Parmelin. Vizita se desfasoara in cadrul dialogului bilateral constant la nivel inalt din ultimii ani, precum si in contextul aniversarii in acest an a 110 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si Confederatia Elvetiana.
In cadrul vizitei, Presedintele Romaniei va avea consultari politice cu Presedintele Guy Parmelin. Printre subiectele de pe agenda convorbirilor celor doi presedinti se afla consolidarea relatiei bilaterale, inclusiv a cooperarii economice, cu accent pe domeniul investitiilor, Elvetia ocupand locul 10 in clasamentul investitorilor din Romania, precum si a cooperarii sectoriale.
Din perspectiva agendei europene, vor fi abordate cooperarea pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cadrul relatiilor dintre Uniunea Europeana si Confederatia Elvetiana, precum si contributia elvetiana la fondul de coeziune al Uniunii, respectiv operationalizarea celei de-a doua transe financiare elvetiene, destinate reducerii disparitatilor economice si sociale in Uniune.
Discutiile vor include si teme actuale de politica internationala, cu accent pe evolutiile politice si de securitate din Vecinatatea Estica a Uniunii Europene, din regiunea Balcanilor de Vest, precum si cooperarea romano-elvetiana in cadrul organizatiilor internationale”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani