Grid star
eveniment

PRIME PENTRU CADRELE DIDACTICE – Ultima decizie a lui Ciuca. A mai dat 1.500 lei. Iata pentru ce pot fi folositi banii

Ultima decizie a Guvernului Ciuca, inainte ca premierul sa-si dea demisia, a fost acordarea de prime pentru angajatii din invatamant.

Astfel, cadrele didactice, didactice auxiliare din invatamantul preuniversitar de stat, aflate in activitate in anul scolar 2022-2023, precum si cele din sistemul de invatamant universitar de stat care detin gradul didactic de conferentiar, sef de lucrari/lector si asistent universitar, precum si personalul didactic auxiliar, din sistemul de invatamant universitar, aflat in activitate in anul universitar 2022-2023, vor beneficia de prima de cariera didactica in valoare de 1.500 de lei.

Prima poate fi utilizata pentru:

-cursuri de pregatire profesionala, precum si alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;

-echipamente IT si alte echipamente didactice de tehnologia informatiei asimilate;

-carti de specialitate precum si alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;

-un procent de pana la 30% din valoarea nominala a primei de cariera didactica pentru acoperirea de nevoi didactice specifice ale cadrelor didactice.

Plafon de 500 lei

Prima de cariera didactica se acorda intr-o singura transa, respectiv in luna octombrie 2023, si va putea fi utilizata in anul scolar 2023 -2024. Prima de cariera didactica se acorda si pentru urmatorii ani scolari/universitari, respectiv in perioada anilor scolari/universitari 2023/2024 pana in anul scolar/universitar 2026/2027, pentru a sustine cariera didactica a personalului didactic din sistemul de invatamant preuniversitar si universitar de stat.

Personalul nedidactic va beneficia de o prima de cariera profesionala, in limita unui plafon anual de 500 lei/an scolar,  pentru  cursuri de pregatire profesionala, precum si de alte categorii de cheltuieli necesare desfasurate in sprijinul activitatii educationale, pentru a sustine activitatea didactica atat din sistemul de invatamant universitar cat si din sistemul de invatamant preuniversitar.

Plafonul de 500 lei/an scolar este valabil pentru anul scolar 2023-2024

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani