Grid star
eveniment

PROGRAMUL DE RELANSARE A ROMANIEI – Presedintele a recunoscut: “Am stiut de la inceput ca nu este perfect”

Presedintele Klaus Iohannis (foto stanga, langa Florin Citu) a recunoscut ca  Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) nu este unul perfect. Presedintele spune insa ca PNRR va fi aprobat.

Iohannis a declarat miercuri, 4 august 2021, ca daca sunt proiecte care din punctul de vedere al Comisiei Europene nu sunt eligibile, ele se scot: “Asta este”.

Finantarea

Presedintele a dat asigurari ca Planul National de Redresare si Rezilienta va fi finantat, dar ca probabil unele proiecte vor fi scoase, avertizand ca abia atunci va incepe greul, si asta pentru ca cele care vor ramane trebuie implementate, trebuie realizate si intr-un timp foarte scurt: “Nu pot sa accept sa avem un plan care generic este aprobat, banii sunt disponibili, si sa nu realizam proiectele din motive birocratice”.

Iata declaratiile facute de Klaus Iohannis:

“Vom avea un plan aprobat. Da, PNRR nostru stim, am stiut de la inceput ca nu este perfect. De aceea, daca va amintiti, am spus de acum cateva luni de zile ca este foarte bine ca s-a depus, ca intrebarile Comisiei se discuta, se cauta solutii, se schimba anumite parti din Plan. Da, asa este, nici mie nu mi s-a parut un plan perfect, dar in timpul scurt pe care l-am avut la dispozitie, Planul totusi a fost elaborat si este un plan rezonabil si va primi raspuns orice intrebare a Comisiei. Si da, daca sunt proiecte, care, din punctul de vedere al Comisiei, nu sunt eligibile, ele se scot din Plan, asta este, nu este foarte complicat.
Nu tot ce este pus acolo, in PNRR la noi, va fi realizat, dar ceea ce ramane - si asta este pretentia mea si am spus-o foarte franc si ministrilor - ceea ce ramane in Plan si ramane fiind eligibil si finantabil, trebuie pus in practica. Nu pot sa accept sa avem un plan, care, generic, este aprobat, banii sunt disponibili si sa nu realizam proiectele din motive birocratice. (…).
Deci, vom avea PNRR, va fi finantat, probabil unele proiecte vor fi scoase, dar de-abia atunci incepe greul, fiindca aceste proiecte trebuie implementate, trebuie realizate si intr-un timp foarte scurt. Avem foarte putin timp pentru a realiza aceste proiecte”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani