Grid star
eveniment

MAJORAREA PENSIILOR CU 40% - Florin Citu le-a dat vestea varstincilor: “Asta e varianta pe care mergem"

Premierul Florin Citu (foto centru) a vorbit despre marirea punctului de pensie cu 40%.

Citu a anuntat dupa sedinta de Guvern ca Romania nu-si permite cresterea pensiilor cu 40%, insa a aruncat pisica in curtea lui Klaus Iohannis (foto dreapta).

Premierul a spus ca legea va ajunge la presedinte dupa decizia CCR (click aici pentru a citi), iar acesta are doua variante: sa o trimita la reexaminare in Parlament, sau sa o promulge.

Citu a precizat ca Guvernul precedent, dar si actuala coalitie si-au asumat un calendar de crestere a pensiilor.

"Asta e varianta pe care mergem noi".

Iata declaratiile facute de Florin Citu:

"Romania nu si-a permis anul trecut, nu-si permite nici in 2021 acest lucru.

In acest moment legea merge la promulgare la domnul presedinte, care are doua variante: sa o trimita la reexaminare in Parlamentul Romaniei sau sa o promulge. Vom vedea care va fi varianta.

Guvernul precedent si coalitia si-au asumat un calendar de crestere a pensiilor, vom creste pensiile, dar pe calendarul pe care noi l-am asumat. Asta e varianta pe care mergem noi.

Vreau sa va aduca aminte ca anul trecut nu au fost multe tari care au crescut pensiile. Noi am crescut pensiile cu 14%. Acel 14% inseamna efort suplimentar anul acesta de noua miliarde de lei. Mai mult, Romania anul trecut a fost tara care a crescut salariile in sectorul bugetar cu aproape 8%, in timp ce media in UE a fost in jur de 2,9% Avand in vedere ca inflatia a scazut, inseamna ca puterea de cumparare a crescut.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani