Grid star
eveniment

PROTESTUL HORECA IMPOTRIVA GUVERNULUI – Terasele isi suspenda activitatea: “Miercuri, 19 august 2020, intre orele 17.00 si 18.00 intrerupem vanzarea si ne pozitionam in fata restaurantelor si a teraselor cu pancarte insotite de mesaje ferme”

Guvernantii si-au batut joc de sectorul HoReCa prin impunerea unor masuri restrictive ce duc industria pe zi ce trece tot mai aproape de faliment.

In consecinta, reprezentantii industriei HoReCa s-au hotarat sa protesteze public, in fata unor masuri absurde, fara argumente sustenabile. Concret, reprezentantii HoReCa vor pune lacatul pe terase si restaurante, miercuri, 19 august 2020, in intervalul 17.00 – 18.00 si vor protesta pasnic, avand asupra lor pancarte insotite de mesaje ferme, prin care vor semnala nemultumirile fata de masurile impuse de autoritatile statului roman.

Asadar, toate terasele si restaurante membre HORA (Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania), vor avea activitatea suspendata pret de o ora.

Reprezentantii industriei HoReCa, prin vocea lui Daniel Mischie, presedintele HORA, sustin faptul ca restrictionarea vanzarii si a consumului in restaurant nu rezolva dificultatile statului in a asigura respectarea legii. Totodata, acestia considera ca prin impunerea acestor masuri nedrepte se aduc doar prejudicii sectorului de hoteluri restaurante, si cafenele, se arata intr-un comunicat emis de HORA.

Daniel Mischie, Presedintele HORA, a declarat:

In ceea ce priveste activitatea din alte tari europene se poate observa ca industria HORECA poate functiona. In afara Romaniei, toate tarile Comunitatii Europene au redeschis restaurantele (interior si exterior) cu reglementari stricte, respectarea acestora fiind sub atenta supraveghere a statului, acesta reusind astfel sa mentina un numar mult mai mic de cazuri de imbolnavire fata de Romania. Consideram ca in tara noastra cresterea numarului de infectii se datoreaza lipsei reglementarilor adecvate si imposibilitatii statului de a asigura respectarea celor existente. Luand in considerare faptul ca redeschiderea teraselor la 01.06.2020 nu a atras o crestere a numarului de persoane infectate, putem concluziona ca redeschiderea completa a restaurantelor se poate face in siguranta, in unitatile in care se respecta reglementarile.

Asa cum s-a putut observa, cresterea numarului de imbolnaviri a avut loc la doua ssptamani de la inceperea vacantelor din zonele turistice. In lipsa unor reglementari clare, restaurantele au intampinat dificultati iar incapacitatea autoritatii centrale si locale de a urmari respectarea regulilor a dus la suprareglementari si controale abuzive, multe dintre ele fars a avea legatura cu situatia pandemica in care ne aflam. Consideram ca restrictionarea vanzarii si a consumului in restaurant nu rezolva dificultatile statului in a asigura respectarea legii si ca prin aceste restrictii se aduc doar mari prejudicii sectorului HORECA. Nu exista argumente pentru blocarea acestui sector, iar Guvernul actual poarta responsabilitatea distrugerii sectorului HORECA prin masuri total disproportionate fata de situatia reala, astazi fiind afectati in mod direct de aceste restrictii nejustificate 400.000 de angajati".

*Cititi aici mai multe detalii

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani