Grid star
eveniment

MARIREA ALOCATIILOR - Guvernul n-a tinut cont de avizul negativ si a adoptat Ordonanta de urgenta. Cati bani primesc copii

Consiliul Economic si Social a avizat negativ Ordonanta de urgenta cu privire la alocatii, insa guvernul a adoptat-o in sedinta de joi, 24 iunie 2021. Avizul CES este insa consultativ.
Potrivit lui Citu, guvernul a stabilit majorarea alocatiei de stat pentru copii incepand din anul 2022 si indexarea anuala a acesteia cu rata medie a inflatiei incepand din anul 2023.

Astfel, cuantumul alocatiei de stat pentru copii incepand cu drepturile lunii ianuarie 2022 - 486 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap, 243 de lei pentru copiii cu varste cuprinse intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru tinerii peste 18 ani care urmeaza cursuri liceale sau profesionale, 486 de lei pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 ani si 18 ani in cazul copilului cu handicap. Alocatia de stat pentru copii se cumuleaza cu indemnizatia lunara, stimulentul lunar sau stimulentul de insertie.

Doua etape de marire au fost sarite

Florin Citu declara recent ca alocatiile se vor mari o singura data pe an. Astfel, nu se mai aplica maririle care urmau sa fie facute la 1 iulie 2021, dar si la 1 iulie 2022. Motivul: nu sunt bani.
Florin Citu sustine insa ca vor ramane cele 5 etape de crestere a alocatiilor, dar se vor aplica o singura data pe an.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani